S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg. Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.

Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på ett Tryggt och starkt välfärdssamhälle- då skall du rösta på mig och mitt parti i valet 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=iDcoY_wZLbQ&app=desktop

Vi skall bygga bra bostäder till Hörbyborna. Flyttkedjorna måste igång. Vi kommer att arbeta för minst 250 bostadslösningar under mandatperioden 2019-2022.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom. Vi vill ha bättre kollektivtrafik och införa en form av byabussar med delningsekonomi.

Utbildning för våra barn är en av de viktigaste uppdragen vi har. Vi ska ha likvärdiga och attraktiva skolor för alla elever i kommunen.
onsdag 31 oktober 2012

Val 2014 söndagen den 14/9


Det verkar som om det är en epidemi av minnesstörningar i nämnder Skånskan skriver om  Venche Larsson Moderat som inte minns informationen i kommunstyrelsen .  Då kan man undra som en av mina kloka partikamrater sa, skall hon verkligen uppbära arvode i fullmäktige och kommunstyrelsen när hon inte minns vad som sägs. Vi vet ju innan vad Venche ansåg om arvodes frågan i socialnämnden, talar hon i kluven tunga??

Sen kan ju även jag glömma,men då diskuterar jag med övriga ledamöter och läser i protokollen. eller är det så illa att våra politiker som är arvoderade med skattepengar verkligen inte minns. Det är en tydlig ansvarsfråga till folket som måste besvaras.


Det är illa för politiken det som händer med interna gnabb, istället för att reda ut och hantera processen bra istället  smutskastar femklövern varandra. Nu är även ledamöter ute i etern igen i form av Farid från miljöpartiet och undervisar moderatfalangen som vill störta Herr Ahlqvist,i hur man gör nyval.


Nu skall jag på lite avslappnade yoga så får jag se hur detta inlägg fortlöper

läs gärna en annan bloggande S kvinna Anna Svensson Crona


Uppdatering 2012 11 04  : S inlägg i SKD debattsida 

5 kommentarer:

 1. Det är intressant hur du sitter här och klagar över en blogg istället för att delta på mötet som hölls. Säg vad du vill om Venche och Farid men dem var iallafal där och ställde upp för folket och för demokratin, jag var själv där. Men vart var Socialdemokraterna? Vart tog den s.k. folkrörelsen iväg någonstans? Är själv aktiv inom (S) i Göteborg , hade dock aldrig lagt min röst på mitt eget parti i er kommun.

  MvH: Djupt besviken SSU:are.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har flertalet gånger läst skrift från socialdemokrater i bloggar etc där man värderar demokrati, medborgarna etc väldigt högt. Det lös kraftigt med sin frånvaro på mötet jag själv deltog i. Anna Pettersson skall ha en eloge utan dess like för att hon stod upp för demokratin, det fria ordet och för att belysa det massiva missnöjet. Socialdemokraterna bör se över och ta till sig den kritik som finns och ta strid för oppositionen som består av en stor procentsats av invånarna i kommunen som trots allt er förtroendevaldas arbetsgivare.

   Radera
  2. okej, Anonym, trist som vanligt när man inte kan framträda med sitt namn, men vad kan jag förvänta mig. S har hela tiden varit tydliga med att detta är en strid mellan olika falanger inom femklövern speciellt Moderaterna. Jag är absolut inte intresserad av att gå på ett möte som har som syfte att avsätta folkvalda och dessutom en person i en helt tokig häxjakt som nu tycks pågå. Om du nu är S person så kanske du tycker detta är ok och kanske även gillade jakten på Juholt och Sahlin. Vad gäller Venche så är hon fullt informerad om processen hon har varit på samma kommunstyrelsemöte som jag. Dock har hon ännu mer information än jag som sitter i oppositionen eftersom hon tillhör det styrande partiet i Hörby, är hon glömsk eller är det passande att glömma. Anna pettersons engagemang är viktigt, tyvärr tror jag att hon är ett spel i en moderatgruppering.

   Kom igen när ni Anonyma engagerar er i nedskärningarna av skola och omsorg, ännu har det inte hörts mycket av er. S lade förslag att skolan inte skulle dra ner 1,7 miljoner nu i Höst men vi blev nerröstade av hela styrande gruppen.

   Radera
  3. Gör inte en ahlkvist och förminska mina åsikter genom att kommentera min anonymitet är du snäll Susanne. Det är mitt val, av väldigt många anledningar. Du sitter i styrelsen för Hörby bostäder och bör enligt mig vara medveten om hur regelverket ser ut. Gällande nedskärningar etc så går denna skandal hand i hand med den. Gällande tavlan och informationen så skulle det vara än mer skandalöst om det nu är så att ni haft informationen längre tid än vad som angetts. Då det är en del juridiska aspekter som åsidosatts samt med tillhörande direkta lagbrott. Samt att mötet handlade om avsättning så fanns inte det på världskartan på mötet. Det handlade om det fundamentala i situationen. Påpeka nu inte namnet på den Facebook grupp som är grunden i detta. Namnet på den är skapad i affekt. Den speglar inte sakens natur. Vilket har påpekats på många sätt och i många medier. Namninsamlingen som kommer göras i två delar handlar om dels en om att riva kontraktet och dels en som ENBART handlar om att ahlkvists förtroende är förbrukat. INTE! Avsättning. Kontraktet för övrigt är bara att riva, antar du inte läst det? Gällande att mitt hjärta ligger hos S. Har varit röd hela mitt liv. Men i kommun nästa val om inget radikalt händer kommer jag rösta på Kalle anka. Löjligt kan tyckas, men tänker inte medverka till denna fars som löper just nu. Samt för att återkoppla till mig och min anonymitet, samt att det är viktigt att lyssna på oss medborgare som du vill framhålla och trots allt är vi er arbetsgivare så tar jag gärna en debatt över kaffe vilken dag som.

   Radera
 2. som svar till anonym, jag raljerar inte med din anonymitet, men du kan ju vara vem som helst som skall dribbla med mig här på sidan. Har uppdaterat mitt inlägg med S insändare ang. tavlan.

  SvaraRadera

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.