S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg.

Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.
Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på äldre och handikappfrågor- ALLA SKALL INKLUDERAS I VÅRT SAMHÄLLE.

Vi skall bygga bra bostäder till unga och de som vill bo på mindre yta. Flyttkedjorna måste igång. Många söker en bostad, vi har nu fd statoiltomten redo, Stattena området utvecklas och Hörbybostäder kommer snart igång med Tvärgatan. Vi har snart en Torgmiljö med Stationssamhälle 2.0 klart, beräknas färdigt 2018 vintern. Nya Lågehallarna likaså.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom , skolan måste utvecklas och upprustas. S arbetar för mindre antal barn i klasserna, kompetensutveckling för lärare. Alla elever ska ha samma förutsättningarför detta krävs det omstruktureringar.

Vi driver frågan om specialistsjuksköterskor och specialistundersköterskor- man måste få utveckla sin kompetens allt för det ökande sjukvårdsbehovet vi har i kommunerna. Nya hälso-och sjukvårdsavtalet är underskrivet och kommer att ge Hörbyborna en mer kvalificerad hemsjukvård.

Vi skall inte ha vinstdrivande företag i välfärden.

Vi arbetar för att få bort de vinstdrivande välfärdsföretag.


lördag 3 november 2012

BubbelbadetVad var det egentligen som sades på mötet eller skrevs eller sa man inget alls, jag det är frågan man i majoritetens grupperingar ställer sig

Var diskuteras det mest folklig politik i Hörby. Jag skulle tro att det sker i bubbelpoolen, i bastun eller inlöddrad i duschkräm på vårt sportcentra.


Det senaste samtalsämnet i bullelångorna var förtjänsten i Skåne 

Företaget Samres tar upp allt större delar av marknaden för beställningar av Färdtjänst i Sverige. Upphandlingen i Kungsbacka vanns med ett pris som var cirka 20 procent billigare än dom andra anbuden. Anledningen till det är att en stor del av personalstyrkan sitter i Moldavien, Estland och numera också Senegal. I Kungsbacka kommer troligtvis 75 procent av alla samtal att besvaras utomlands. 
Färdtjänst beställs från Senegal även Skåne har denna upphandling . 


Samtalet mellan herrarna  i poolen började med att en man var jäkligt arg eftersom en ungdom i behov av färdtjänst "bara" var avsläppt. De hittade inte grabben förrän flera timmar senare och då hade han gått in på ett av våra serviceboende och lagt sig att vila. Naturligtvis kan man inte "bara " släppa av en person på gatan som behöver ledsagning, personen skall följas till hemmet.

 Vi i bubbelbadet gled sedan över till nya upphandlingen som säkerligen gynnar arbetskraften i dessa länder där det är aktuellt. Men vad är det för kvalitet. Vi får den kvalitet som vi betalar för och de politiker vi röstar på. Men har vi inte glömt vår egen arbetskraft, fast det kanske är billigare om de uppbär ersättning från samhället. Resandet har iallafall blivit 20 % billigare i upphandlingen. 

Jag har flera talande exempel bla en gammal dam som skulle beställa bil, hon ringde och uppgav adressen. Fick frågan om det var i Sverige , ja sa den gamla damen, i Skåne i Eslöv. Men beställningscentralen hittade inte Skåne i sin manual .Eslövsdamen hävdade att Skåne låg i Sverige och Eslöv i Skåne..... Det hela slutade den gången med en vanlig Eslövstaxi.


Då var det dags för inlöddring och nu var det Hörby tanterna som diskuterade i vattenångorna.


Det var mest skolfolk och samtalet gick så klart runt Hörby Tavlan, som jag tidigare tyckt till om i min blogg.Hörby tavlan Pengarna för tavlan skall ju betalas av Hörby industrifastighetsbolag, pengarna tas av intäkter från de som hyr lokalerna. Det är inga pengar som vi kan föra över till driften av kommunal verksamhet, eftersom vi talar om ett bolag. Men glädjande nog ser det  nu ut som om den resterande summan på ca 300 tusen till fullo finansieras via sponsorer. Dock borde vi i Hörby kunna hantera de 1,7 miljoner som skolan har i underskott, men ack där fick Sossarna nej Håll budgeten

Tanterna hade många olika tyckande om tavlan för och emot. Men det som jag uppfattade som mest besvärande för mig som fritidspolitiker var den trötthet man som medborgare har gällande det politiska käbblet i Hörby. Det käbbel som femklövern står för. 

Och självgod som jag är sög jag genast i mig några kommentarer att " fantastiskt att du kan och orkar engagera dig politiskt, det är vi glada för".  Detta kan verkligen vi fritidspolitiker behöva höra ibland och jag slörpade i mig inlindad av vattenångorna.


Nåväl, ikväll blir det Halloweenfest med familjen för att sedan ägna morgondagen åt handlingarna inför socialnämndensarbetsutskott, det är en diger inläsning, spännande och såklart mycket intressant.  
2 kommentarer:

  1. Att man inte kan överföra pengar till kommunal verksamhet är direkt felaktigt. Förlåt, vill inte rätta dig men dina läsare måste få veta hur det egentligen fungerar. Samt bolaget är inte i sin helhet ägt av kommunen konstigt nog. Men att säga att bara för att det är ett bolag så kan man inte överföra, det är tyvärr felaktigt Susanne.
    Kan ta en debatt över en kopp så får du läsa genom all lagtext. Med tanke på att det är en stor avsaknad av juridisk kompetens, även hos juristerna så kanske du vill, behöver och kan lära dig något.

    SvaraRadera
  2. Jag är alltid intresserad av att lära nytt.Är i full gång med detta hela tiden. Ändrar mig gärna om jag har fel. Men vad gäller den hysteriska taveldiskussionen så är alla beslut tagna i demokratisk ordning. Jag hävdar att det som nu händer i detta ärende i Hörby är ett politiskt maktspel mellan moderaterna och påhejat av en del andra politiker i femklövern.

    SvaraRadera

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.