S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg.

Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.
Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på äldre och handikappfrågor- ALLA SKALL INKLUDERAS I VÅRT SAMHÄLLE.

Vi skall bygga bra bostäder till unga och de som vill bo på mindre yta. Flyttkedjorna måste igång. Många söker en bostad, vi har nu fd statoiltomten redo, Stattena området utvecklas och Hörbybostäder kommer snart igång med Tvärgatan. Vi har snart en Torgmiljö med Stationssamhälle 2.0 klart, beräknas färdigt 2018 vintern. Nya Lågehallarna likaså.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom , skolan måste utvecklas och upprustas. S arbetar för mindre antal barn i klasserna, kompetensutveckling för lärare. Alla elever ska ha samma förutsättningarför detta krävs det omstruktureringar.

Vi driver frågan om specialistsjuksköterskor och specialistundersköterskor- man måste få utveckla sin kompetens allt för det ökande sjukvårdsbehovet vi har i kommunerna. Nya hälso-och sjukvårdsavtalet är underskrivet och kommer att ge Hörbyborna en mer kvalificerad hemsjukvård.

Vi skall inte ha vinstdrivande företag i välfärden.

Vi arbetar för att få bort de vinstdrivande välfärdsföretag.


tisdag 17 september 2013

Tala ur skägget o var inte rädd för att visa att du är politiker.Då var kyrkovalet till ända.

I Hörby fick Centern och Socialdemokraterna valframgångar men det borgerliga alternativet beklagar sig i skånskan med följande ord


 Vi är inte politiker, utan en nomineringsgrupp, och så tycker vi att det ska vara. Vi vill inte ha in politiken i kyrkan. Jag är rädd för att det blir mer av det nu, säger Anette Persson, kyrkorådets ordförande i Hörby.

Jag roar mig att kolla upp de första namnen så här sent på kvällen för borgerligt alternativ .
1. En präst från Simrishamn som tydligen inte vet hur man skall agera i arbetsmiljöfrågor Mats Hagelin
2. Elisabeth Sandberg Kullenberg Moderat
3.
4. Samuel Lilja Moderat

Nu gitter jag inte kolla upp fler av det borgerliga alternativets politiska bakgrunder.
Men om jag inte har helt fel så är Annette Persson också Moderat i Hörby.


Bättre att vara ärlig och tala ur skägget än att få folk att tro att det inte handlar om politik. Allt är politik från vilken mack du köper bensin från eller om du köper ekologisk mjölk eller icke, svenskt eller Irländskt kött.


Men önskan om en god natt för er alla förhoppningsvis skön 
och opolitisk sömn. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.