S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg. Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.

Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på ett Tryggt och starkt välfärdssamhälle- då skall du rösta på mig och mitt parti i valet 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=iDcoY_wZLbQ&app=desktop

Vi skall bygga bra bostäder till Hörbyborna. Flyttkedjorna måste igång. Vi kommer att arbeta för minst 250 bostadslösningar under mandatperioden 2019-2022.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom. Vi vill ha bättre kollektivtrafik och införa en form av byabussar med delningsekonomi.

Utbildning för våra barn är en av de viktigaste uppdragen vi har. Vi ska ha likvärdiga och attraktiva skolor för alla elever i kommunen.
torsdag 26 september 2013

Blir jag förvånad ??

Jag det blir jag. Ytterst förvånad. 
För så här vill inget att det skall vara. 

En  M politiker har  nu polisanmäls för fiffel. Visst ingen skall straffas odömd....men att vara politiker i Socialnämnden som hanterar socialbidragen och samtidigt ha denna skarpa misstanke från polisväsendet om grova skattebrott. Det bådar inte gott. Mycket dålig reklam för oss kommun/fritidspolitiker. Dags att ta ledigt till skuldfrågan är utredd.


De jag blir mest irriterad och arg över är den bristande förståelse som finns hos en del moderater  för personer i samhällets utkant. 
Socialnämnden har diskuterat och planerat de ekonomiska ersättningarna och diskussionen går ut på att...........Man måste ju göra rätt för sig om man skall ha bidrag. Ofta upplever jag att den bidragssökande individen skall blotta sig helt. Självklart anser jag som socialdemokrat att man skall uppfylla alla krav, men det vi politiker styr över hur stora krav det är på individen.

Ett litet exempel :
Är det rimligt att tex köpa en dammsugare i Hörby för 500 kr ? Nä, påstår jag, då får jag svaret av M i Socialnämndens arbetsutskott...........man får ta bussen till Lund o köpa i en lågprisaffär. Då glöms det att bussen kostar, eller så kan svaret vara köp en dammsugare på secondhand. Men vem vill ha en gammal sunkig dammsugare inköpt via secondhand. Inte jag och inte gamla fattiga Agda.

Flera av mina vänner har inte sökt socialbidrag trots att de var berättigade till det under kortare arbetslöshet. De har istället "levt" på andra familjemedlemmars ekonomi. Man vill inte vara till last för samhället, inte blotta sig och känna att man gör rätt för sig.


Mitt råd till M i Hörby städa upp precis som det går att läsa att Eva Lindholm  uttalar sig i frågan, det vore på sin plats. 

Jag har upplyst Staffan Salomonsson om vad som står i vår kandidatförsäkran och han funderar på om han ska ta time out. Det är Staffan som äger frågan och han måste själv bestämma om han ska ta time out, säger Eva Lindholm, gruppordförande för M.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.