S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg. Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.

Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på ett Tryggt och starkt välfärdssamhälle- då skall du rösta på mig och mitt parti i valet 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=iDcoY_wZLbQ&app=desktop

Vi skall bygga bra bostäder till Hörbyborna. Flyttkedjorna måste igång. Vi kommer att arbeta för minst 250 bostadslösningar under mandatperioden 2019-2022.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom. Vi vill ha bättre kollektivtrafik och införa en form av byabussar med delningsekonomi.

Utbildning för våra barn är en av de viktigaste uppdragen vi har. Vi ska ha likvärdiga och attraktiva skolor för alla elever i kommunen.
fredag 22 november 2013

Personalpolitiken har helt havererat i SocialnämndenSom grodan lägger jag mig på rygg och fokuserar efter ett långt Socialnämndsmöte igår. Ett möte som straffar personalen med indragna semestrar, ej beviljade semestrar. När grundproblemet handlar om att femklövern inte kan föra en bra ledarpolitik.


Så förgrymmad över femklövern i Hörby som tillsammans med SPI, och SD enhälligt beslutat sig för att neka all personal semester över jul och nyår, samt all personal som vill ha semester på helger. S menar att det är ett ledar problem och denna frågan är femklövern helt inkompetent att lösa istället straffas personalen inom äldreomsorgen och hemtjänsten med avslag på semestrar, I SYFTE ATT SPARA PENGAR.

Dock var de sista orden från ordförande Fp , vi måste fundera på hur vi skall göra med julbordet, ja jag ville kräkas.

Men jag kan lova våra Socialdemokratiska väljare och de blivande här i Hörby att jag och mina partikamrater inte kommer att ligga länge på rygg, kanske just idag för det är en massa annat på schemat. 

Nu blir det strid för en bra personalpolitik som främjar kompetensutveckling och trivsel i Hörby kommuns socialförvaltning. 

2 kommentarer:

 1. Ja, om det nu hade varit på det sättet som du beskriver hade det ju varit anmärkningsvärt. Men nu var så inte fallet utan det handlade om en tydlig instruktion till förvaltningen att hålla bemanningsschemana för att inte dra på kommunen extra personalkostnader - pengar som vi så väl behöver till skolan och omsorgen.

  Att diskutera enskilda ledare på en blogg är så otroligt mycket värre än varje beslut om styrning som femklövern gör.

  För att nyansera bilden av Birgers kommentar så kommenterade han att Aptiten inte kunde leverera Socialnämndens julbord som vi brukade ha. Så med tanke på de hårda diskussionerna om ekonomin vi hade under mötet så är är det för varje individ, som inte är illasinnad inställd, ett tydligt budskap. Vi använder Aptiten för att hålla nere kostnaderna och eftersom annat julbord kommer bli dyrare så blir det inget julbord för Socialnämnden i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rätt Per Elis man skall inte diskutera tjänstemän, med ledarproblem menar jag femklöverns ledarproblem och då att inte tillsätta alla ledartjänsterna i besparingssyfte, då blir det så här. Det har jag varit tydlig med på alla möten, men jag kan instämma med att det kan missuppfattas i blogg texten. Tack för påpekandet.

   Radera

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.