S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg.

Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.
Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på äldre och handikappfrågor- ALLA SKALL INKLUDERAS I VÅRT SAMHÄLLE.

Vi skall bygga bra bostäder till unga och de som vill bo på mindre yta. Flyttkedjorna måste igång. Många söker en bostad, vi har nu fd statoiltomten redo, Stattena området utvecklas och Hörbybostäder kommer snart igång med Tvärgatan. Vi har snart en Torgmiljö med Stationssamhälle 2.0 klart, beräknas färdigt 2018 vintern. Nya Lågehallarna likaså.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom , skolan måste utvecklas och upprustas. S arbetar för mindre antal barn i klasserna, kompetensutveckling för lärare. Alla elever ska ha samma förutsättningarför detta krävs det omstruktureringar.

Vi driver frågan om specialistsjuksköterskor och specialistundersköterskor- man måste få utveckla sin kompetens allt för det ökande sjukvårdsbehovet vi har i kommunerna. Nya hälso-och sjukvårdsavtalet är underskrivet och kommer att ge Hörbyborna en mer kvalificerad hemsjukvård.

Vi skall inte ha vinstdrivande företag i välfärden.

Vi arbetar för att få bort de vinstdrivande välfärdsföretag.


lördag 30 november 2013

Fixar tjänster och vad vill SPI egentligen ???Fixar Mehmet

Det är kanske dags för SPI att skilja på person och det uppdrag som Socialnämnden lägger till förvaltningen. För inte menar väl SPI att politikerna skall gå in i detaljfrågor över vilken person som skall utföra förebyggande insatser i hemmet till äldre som fyllt 65 år. För det är precis det ni gör, petar i verkställigheten.

Om Lars Evald (SPI) lyssnat ordentligt så hade han förstått att tjänsten skall fortsätta. Det är bara att läsa protokollet. Socialdemokraterna ser gärna att det blir yngre personer via vår arbetsmarknadsenhet som kan involveras i vård och omsorg. Kanske Fixar Stina eller Fixar Mehmet.

Sen börjar det bli en aning irriterande att ständigt höra mantrat från SPI om ett samgående S + M. Tror det är dags för er att lyssna av debatten och läsa frågor och svar i våra nämnder från S.


Sen skall vi ju inte glömma att SPI medverkat till att vår Frivilligcentral inte finns kvar i Hörby kommun, som i sin tur ger kraftigt sämre stöd till äldre, handikappade och funktionshindrade. För det var väl det SPI sade för ett tag sedan, i ett debattinlägg. 

Att ni lagt ner frivilligcentralen!
Men vad SPI verkligen vill i Socialnämnden är svårt att förstå. 

Socialdemokraterna månar om det frivilliga arbetet som att läsa en bok för gamla Svea, ringa till Kalle eller ta en promenad med Kerim.

Men ni har mer klokskap i kommunfullmäktige där jag verkligen ser att SPI driver äldrefrågan och bla ställer sig bakom socialdemokraternas budget som jag skrivit om i detta inlägg. Även Skånskan har nämnt budget 2014. 

I Socialnämnden ställer SPI sig bakom femklöverns+SD förslag icke bakom S. 

Det är förvånande att SPI inte ser behovet av en utökning av specialisttjänster för undersköterskor och sjuksköterskor som demens och psykiatri samt att minska den politiska budgeten i nämnden som relevant. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.