S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg. Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.

Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på ett Tryggt och starkt välfärdssamhälle- då skall du rösta på mig och mitt parti i valet 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=iDcoY_wZLbQ&app=desktop

Vi skall bygga bra bostäder till Hörbyborna. Flyttkedjorna måste igång. Vi kommer att arbeta för minst 250 bostadslösningar under mandatperioden 2019-2022.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom. Vi vill ha bättre kollektivtrafik och införa en form av byabussar med delningsekonomi.

Utbildning för våra barn är en av de viktigaste uppdragen vi har. Vi ska ha likvärdiga och attraktiva skolor för alla elever i kommunen.
onsdag 1 maj 2013

1 Maj 2013 Hörby


Vilken härlig och solig dag det blev idag.


Lilla Hörby hade ungefär ett 40 tal engagerade Socialdemokrater i 1 Maj tåget. Tillsammans med åhörarna på torget var vi ca 97 personer.

Idag har vi talat om världspolitik och Hörbypolitik. Att när vi vinner valet kan vi finansiera allt det vi lagt fram i vårt kommunala handlingsprogram och budget. Skånskan var på hugget och det uppskattar vi i Hörby. 

Jag minns när jag som ung SSU ordföranden var aktiv i Hörby. Även då var Ringsjön ett viktigt tema, vi hade Olof Palme på besök och var då vid Hörby Ringsjöstrand och diskuterade miljöpolitik. Vi hade apellmöten på torget som stöd för arbetare i Sydafrika, vi appellerade att vi bojkottade SHELL , samt Fanta, Sprite och Coca cola då de hade urusla arbetsvillkor  Det känns som vi idag tappat en del av de internationella engagemanget och det med Olof Palmes död, här skall vi i S öka på vårs Solidariska världsarbete.

SSU

Min svarvade ordförande klubba i trä märkt med SSU har jag på min bokhylla. Svarvad i träslöjden  på gamla Samrealskolan. Det var en häftig tid, skolning i arbetarrörelsen och diskussioner och framtidshopp. Läger på Bommersvik, fredsmanifestationer och många andra intressanta kontakter. 

 Jag tänker med stolthet på våra Hörby ungdomar och då bl a Henrik Andersson i SSU Hörby som är en jäkel på att tala till folket.  Han lyfte skolfrågor och arbetslöshet bland ungdomar och att vi aldrig skall acceptera detta. 

Det gjorde även Stefan Löven som lyfte SSU:arnas lyckade förslag som S kongressen tog, nämligen att; 
Ungdomsarbetslösheten äter drömmar och framtidstro och skapar vanmakt. Och den växer för varje dag som vi har ett borgerligt styre, sa Stefan Löfven. Han lovade att utrota ungdomsarbetslösheten och påminde om Socialdemokraternas mål att 2020 ska Sverige ha den lägsta ungdomsarbetslösheten i hela EU.

Läs även Albulena Muratis blogg SSU ordförande i Hörby.Arbetarrörelsens stora dag, första Maj är vår internationellt största högtidsdag och den firas sedan Haymarketmassakern 1890.  Arbetare strejkade för 8 timmars arbetsdag. 1 Maj har haft en avgörande betydelse för hur arbetarrörelsen tillsammans med socialdemokraterna har utvecklat Svenska samhället.

Utveckling med 8 timmars arbetstid- idag kallad reglerad arbetstid- mycket finns kvar  att göra och nu arbetar vi för att få sammanhängande arbetstid och få bort delade turer i bla vård och omsorg.

Kollektivavtal, sjuk- föräldra- och arbetslöshetsförsäkringar. Tyvärr har vi de senaste 2 valperioderna sett hur borgerligheten tappert kämpar för att sänka det socialförsäkringssystem som socialdemokraterna arbetade fram på 60-70 talet.

På 70- talet fick kvinnor möjlighet lämna dåliga förhållande och bli självförsörjande tack vare socialförsäkringar som underhållsstöd, barnbidrag, dagis och en grundskolan som utvecklades. Studielånen utvecklades och fler från arbetarbakgrund kunde studera utan att det fanns rika föräldrar i bakgrunden.

Det finns mycket att utveckla men framförallt att säkerställa och återställa den kommande valperioden.


En stabil och kunnig Hörbypolitik

För Hörbys del ser jag att vi måste ha en betydande stabilitet i politiken. Idag är det bråk och konspirationer i majoritetspartierna, detta leder till politikerförakt. Nya missnöjesyttringar kommer upp till ytan ibland leder det till missnöjespartier.

 Alla partier har säkerligen bekymmer, men har vi politiker med kompetens och kunskap om sociala sammanhang så löser vi detta med samtal och diskussioner,  som i slutet leder till starkare partier och bättre politiker som skall företräda våra kommuninnevånare.

Det händer att jag får frågan varför jag bryr mig överhuvudtaget om Hörbypolitik. Eller som en ny kollega på mitt arbete skrattade åt mig en dag då jag sa att jag hade haft svårt att sova natten efter ett fullmäktigemöte, eftersom man blir ganska taggad av dessa möten. Hon trodde jag skämtade. Hon satta skrattet i halsen.

Men politik är som Olof Palme sa en vilja att förändra samhället. Det är den viljan som driver mig vidare tillsammans med de förändringar jag hittills lyckats åstadkomma i Hörbys socialpolitik.

Det Skånska 1 Maj firandet

2 kommentarer:

  1. Karl-Petter Thorwaldsson hade varit en bättre partiledare än Stefan Löfven.

    SvaraRadera
  2. Tycker du, kanske det? Sen har vi ju Lena Sommestad som är en ytterst kompetent kvinna och även Ylva Johansson. Vi har många duktiga företrädare, och vi stå nu enade bakom Stefan L.

    SvaraRadera

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.