S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg. Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.

Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på ett Tryggt och starkt välfärdssamhälle- då skall du rösta på mig och mitt parti i valet 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=iDcoY_wZLbQ&app=desktop

Vi skall bygga bra bostäder till Hörbyborna. Flyttkedjorna måste igång. Vi kommer att arbeta för minst 250 bostadslösningar under mandatperioden 2019-2022.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom. Vi vill ha bättre kollektivtrafik och införa en form av byabussar med delningsekonomi.

Utbildning för våra barn är en av de viktigaste uppdragen vi har. Vi ska ha likvärdiga och attraktiva skolor för alla elever i kommunen.
söndag 5 maj 2013

Tavlan invigning 2013

20130505

Då var jag i dag i kommunhuset och kunde beskåda konstverket HÖRBY TAVLAN. Den är en tankegivande och intressant tilldragelse. Svaret på den blå banderollen " Solidaritet " var det jag funderade över, nämligen nykterhetsrörelsen i Västerstad. Kanske dags för en studiecirkel för mig i Hörbys historia.

Visst ger det så ofantligt mycket mer då jag hör Johan Falkmans engagerande berättelse, jag har ju lyssnat på honom tidigare i kommunstyrelsen. Som sagt han är en levande berättare och ger oss Hörby bor kanske mer än vad vi förtjänar.

Kanske är Tavlan "FÖR STOR FÖR OSS " i lilla Hörby??? Hatälskat verk enligt Skånskan.
Sydsvenskan skriver om stridbart konstverk, och det kan vi ju onekligen hålla med om.

Nu finns tavlan här och jag backar som sagt upp de demokratiska beslut som ligger till grund. Det jag nu vill är att allmänheten skall ha tillgång till tavlan. Folkets Tavla som jag benämner det i SKD.

Medborgarcentrum i kommunhuset

Det är dags att göra kommunentrén till det medborgarcentrum som vi politiker diskuterade innan byggandet av kommunhuset. Detta har försvunnit på vägen. Ett öppet centrum ger oss kommuninnevånare tillgänglighet till konstverket, det behövs bra informationsmaterial.
Kanske virtuella media i form av filmvisning, hörlurar med inläst material av Johan Falkman, en läshörna med böcker och fika.

Ett stickcafe, en hörna där föräldralediga kan träffas,  kanske kan frivilligverksamheten ha vissa dagar som de ansvarar för. Kanske kan vi ha kontaktpersoner som företräder ungdomsmottagning, preventivmedelsfrågor, alkohol och drog frågor, personer som hjälper mig över hur jag skall kunna läsa och förstå ett visst dokument om jag har läs och skriv svårigheter. 

Jag vill att caféet skall utvecklas, det kan göras tillsammans med dagverksamheten och de personer som ingår i lagen LSS ( lag om särskilt stöd ). Sociala företag skulle vara ypperligt att involvera i detta , om det fanns intresse och lite jäklar anamma.

Tänk , här skulle personer få ett "riktigt " arbete under en tid, betala skatt, klassa in i A- kassan igen och stimuleras vidare till annat jobb och kanske utbildning.

Tänkt själv, självkänslan skulle växa så det knakade i människan.

Jag uppmanar alla engagerade Hörbybor oavsett politisk härkomst, Fokusera på politik och att bygga ett bra Hörby istället för allt politiskt bråk. 


................................

Valet var lätt för mig då jag stod inför att anmäla mig till invigningen om tavlan eller att delta i SSU Hörbys arrangemang mot Rasism


SSU gänget i Hörby 


Då var det dags idag för att inviga den omdebatterade tavlan i Hörby. Det har skrivits spaltmeter om denna tilldragande händelsen i lilla Hörby.

Invigningen  skedde idag i en tillsynes fullsatt ( jag har sett bilder uppladdade på facebook) Fullmäktige sal i kommunhuset. Tema i tavlan är revolution och kämpade för frihet som min partikollega Anna Svensson - Crona skriver om på sin blogg.


Självklart blev det torgmötet för fred, frihet och mot Rasism. 

Jag var inbjuden till invigningen idag vilken sammanföll med Manifestationen på Hörby torg som SSU anordnade. Talare var  Bahare Andersson, feminist och muslim som talade tillsammans med våra Hörby SSU:are.

Våra ungdomar som talade var mycket duktiga och berättade förträffligt bra om flykt och förtryck mot de som kommer hit från en annan kultur. Som de sa kultur berikar och jag undrar hur skulle Sverige se ut om vi inte hade haft invandring under alla de tusende åren.....Vi skulle levt kvar på stenåldersnivån.


Nawal El Saadawi intervjuades i SVT och meddelade att alla kulturer /samhälle som styrs med religiös ledning har ett kvinnoförtryck. Och visst detta är viktigt som feminist jag är, men jag har lite svårt att få ihop bilderna i den mörka tavlan. Viktoria Benedictsson vår författare från Hörby, kan vi kalla henne feminist ?, nja det är väl tveksamt.

Alla killar på tavlan, våldet nja är det det som vi vill lyfta fram som motvikt för temat fred och frihet. Sen är den stora banderollen ljusblå med texten Solidaritet. ja, inte fattar jag, är det godtemplarnas eller vad. Men jag skall går till allmänhetens forum imorgon och prata med Johan Falkman så jag får besked om den BLÅ solidaritetsbanderollen, eller kan det vara nåt Folkpartisktiskt,...


.......................................................

2013 04 27

Min fina vårtavla Återigen slås det på stort i mediegranskningen om den Rikskända tavlan. M - bloggar i Hörby skriver om mörkläggning. Ja, långsökt i min värld, men vad gör man inte för att få igång processen igen. Det har ju varit tyst någon vecka om de inre maktkamperna i M.

Jag har skrivit ett antal ord om detta , alltså tavlan
1.
2.
3.


Men som någon, sa lite mutter på fejjan (facebook) kan det ge något?

Självklart är facebook ett bra forum att diskutera och det blir ny input för oss fritidspolitiker.  För mig är det ypperligt då jag får nya idéer, synpunkter på mina inlägg och både positiv och negativ kritik.

Den senaste diskussionen är om socialnämndens underdimensionerande budget. Återigen skall vi i fullmäktige diskutera 2013 budget och ev. tilläggsanslag  kommunstyrelsen menar att Socialnämnden skall hålla sig inom tilldelad ram och vi har redan en prognos på 18,7 miljoner minus. Visst om hela organisationsförändringen löper på, kanske vi minskar ett par miljoner.

Jag är positiv till hela förändringsprocessen, men det går för långsamt. Jag anser inte att vi tillvara tar vårt finaste kapital, nämligen personalen Timanställningar  fyllnadstid och övertid ökar. Likaså sjuktalen. De fasta tjänsterna minskar. Så vill jag inte ha det, jag vill ha fast anställd personal med heltidstjänster.

När vi nu skall se över verksamhet så beräknas tjänsterna på 75 % det gäller ett gäng undersköterskor. Hur skulle det se ut om tekniska nämnden erbjöd de till säkerligen 100 % manliga anställda 75 % tjänster. Jag tror aldrig ens tanken skulle uppstå.


(S) synpunkter på budgeten i Socialnämnden Vi påtalar det orimliga att hantera det prognostiserade underskottet.

För att ytterligare sätta press på femklövern vill Socialdemokraterna att de specialistutbildade undersköterskornas kompetens snarast tillvaratas.

Vi hoppas att detta skall hanteras  skyndsamt och ge lika bra resultat som vår motion om palliativ vård. Den palliativa tvärprofessionella gruppen sammansätts och utbildas nu. Vilket innebär att Sossepolitiken ger Hörbyborna en mer kvalificerad hemsjukvård i slutskedet av livet.
4 kommentarer:

 1. Ja du jag var kluven mycket kluven vad jag skulle välja. Om jag valde rätt eller fel går inte att säga så här i efterhand helt enkelt att ett val är gjort o kan inte göras ogjort... MEN att lyssna på Nawal var mycket intressant. liksom det hade varit att lyssna på Bahareh. Ja ja och jag tänkte på samma sak varför är solidaritet i blå färg, men efter att ha hört Nawals tal kändes det inte riktigt så att man ville ställa sig up o fråga om färgen. men du får hemskt gärna återge konstnärens svar på färgvalet.

  för övrigt kan man stöta o blöta saker till vägs ände så att det till slut blir ett enda mischmasch av förvirring. På något sätt så har femklövern varit rätt bra på det här i kommunen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna.
   Nykterhetsrörelsen i Västerstad den blå banderollen..

   Jag skulle önskat att Nawal stod till förfogande för allmänheten alltså hela Hörby och inte bara speciellt utvalda ( vilket jag oxå var ). Jag ville oxå lyssna på henne men som sagt man kan inte klona sig. Det blir väl fler tillfällen.

   Radera
 2. Hej! Om tekniken fungerat kommer det snart att hå att lyssna på både Nawal och Johan på webben.

  Med vänlig hälsning,
  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hörs lovande. Sen skulle det vara fint att ha denna möjlighet för allmänheten i fullmäktigesalen. Så det får vi jobba för

   Radera

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.