S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg. Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.

Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på ett Tryggt och starkt välfärdssamhälle- då skall du rösta på mig och mitt parti i valet 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=iDcoY_wZLbQ&app=desktop

Vi skall bygga bra bostäder till Hörbyborna. Flyttkedjorna måste igång. Vi kommer att arbeta för minst 250 bostadslösningar under mandatperioden 2019-2022.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom. Vi vill ha bättre kollektivtrafik och införa en form av byabussar med delningsekonomi.

Utbildning för våra barn är en av de viktigaste uppdragen vi har. Vi ska ha likvärdiga och attraktiva skolor för alla elever i kommunen.








lördag 11 maj 2013

Skattekronan



Skattekronan..skall den gå till företagare som tar russinen ur kakan  eller till kommunen som tar det andra som inte är kostnadseffektivt ?

Det andra är då det som inte är vinstdrivande, de verksamheter som ej är lönsamma för företagare.

Det är nu snart 2014 och med ett kommande val som de flesta av oss vet. Förra valet 2010 gav Moderaterna fler röster än förut i Hörby. Mycket kan säkerligen härledas till personvalskampanjer, tyvärr har det inte hänt så mycket gott. Istället mer av det onda.

Jag vill påstå att Hörbyborna blivit mer misstrogna den politiska processen och detta pga femklöverns oförmåga att samstyra. Det har  varit personintriger, mobbing, ostyriga beslut,  orediga nämndsmöten---iallafall i de nämnder som jag har insyn i Socialnämnden, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Det som varit mest bekymmersamt är Socialnämnden, vilket inte kan ha undgått någon, dock betydligt lugnare nu då M+C accepterat nuvarande ordförande Fp.

Nåväl de processer som arbetats fram av tjänstemännen för beslut har  nu landa på våra bord. Det är digra utredningar som vi fritidspolitiker ägnar många helgtimmar till för att läsa och utvärdera.

Hemmaplanslösningar är en del i arbetet, vad jag förstår är inga beslut tagna på denna lösning vad gäller lokaler. Kanske sker det i kulisserna av femklövern , men jag hoppas verkligen att allt kommer på bordet.

 Det är viktigt att allt görs grundligt och att det inte hastas iväg med en enkel lösning.  Jag är stolt över är att vi i Hörby är långt fram i utredningsarbetet och detta pga Socialdemokraternas motion sätt socialpsykiatrin i fokus.

1. Först ut var LOVEN , lagen om valfrihet. LOVEN

2. Nu på andra plats kommer mathanteringen

Vi kan nu läsa i Skånskan att den sk matservicen skall ompröva alla bistånd.

Socialdemokraterna har från första dagen då förslaget kom upp arbetat för att omprövningar av beslut skall innebära 5 dagars matdistribution/v inte 7 dagar. De som förespråkar LOVEN, lagen om valfrihet vill sälja ut hela rasket. Vad de då inte förstår är att möjligheten för Svea Andersson långt ute i Benarp troligen inte får någon mat hemkörd. Hon är inte lönsam.

Skånskan skriver i sin artikel:
Men det finns inga restauranger som hittills har erbjudit sig att att ta över servicen från kommunen och leverera enportionsmat till kommunens äldre.

Det är just detta som gör att vi i S inte anser att man skall ha matdistribution i lagen om valfrihet. Det ger bara företagarna rätt att välja var de skall verka . Alltså ingen rätt för Svea Andersson att välja ( obs. fingerat namn). S gruppen har från den dagen då C först tog upp utlokaliseringen av matdistributionen aktivt motverkat detta. S anser att vi skall ha matdistribution i egen regi.

Vi skall måna våra kommunala arbetstillfällen. Möjligen kan  man har matutkörning med icke hemtjänstpersonal och då kanske personer som kanske finns i ett arbetsmarknadsprojekt.

De nyligen beslutade riktlinjerna hade förslag på bistånd 7 dagar/v. Socialdemokraterna menar att 5 dagar är rimligt eftersom 2 dagar /v kanske Svea i Benarp har besök av sina anhöriga, då lagar de mat tillsammans.

Vi kunde även läsa om Källhagas matsal  så ställer S gruppen i Soc. bakom nedläggningen, det finns inget hållbart argument för att fortsätta med verksamheten. Det är ett fd personalrum som tillhandahålls för personer att äta i. Eftersom alla inte klarar sig själv måste hemtjänsten backa upp dessa personer. Om det skall vara en matsal skall alla Hörbys innevånare erbjudas denna, inte bara de som bor på Källhaga. Den måste byggas om och personal finnas tillgänglig. Vi har en fullödig och bra utredning av tjänstemännen . Det vi i S tryckt på är andra alternativ tex att integrera daglig verksamhet. Det skulle funka men inte i denna lilla lokal. Men vi kan vidareutveckla tanken och då måste vi i S visa hur vi skall finansiera detta. I min värld en form av socialt företag/dagligverksamhet/arbetsmarknadsenhet. Men då måste vi i S ha tjänstemanna timmar o utreda detta, det klarar inte några fritidspolitiker av.

3. Ett antal ytterligare beslut ligger i pipeline, troligen beslut där vi i Socialdemokraterna skiljer oss betydligt från borgarna. Men vi avvaktar och ser var vi landar i beslutsprocessen. 


Läs även vad Röda Henrik från Hörby skriver .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.