S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg.

Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.
Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på äldre och handikappfrågor- ALLA SKALL INKLUDERAS I VÅRT SAMHÄLLE.

Vi skall bygga bra bostäder till unga och de som vill bo på mindre yta. Flyttkedjorna måste igång. Många söker en bostad, vi har nu fd statoiltomten redo, Stattena området utvecklas och Hörbybostäder kommer snart igång med Tvärgatan. Vi har snart en Torgmiljö med Stationssamhälle 2.0 klart, beräknas färdigt 2018 vintern. Nya Lågehallarna likaså.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom , skolan måste utvecklas och upprustas. S arbetar för mindre antal barn i klasserna, kompetensutveckling för lärare. Alla elever ska ha samma förutsättningarför detta krävs det omstruktureringar.

Vi driver frågan om specialistsjuksköterskor och specialistundersköterskor- man måste få utveckla sin kompetens allt för det ökande sjukvårdsbehovet vi har i kommunerna. Nya hälso-och sjukvårdsavtalet är underskrivet och kommer att ge Hörbyborna en mer kvalificerad hemsjukvård.

Vi skall inte ha vinstdrivande företag i välfärden.

Vi arbetar för att få bort de vinstdrivande välfärdsföretag.


söndag 25 maj 2014

EU valet nu avklarat - Nazister ökar och kommer in i EP


Folket gör sitt val- högerextrema ökar. 

Är det en välfärdsnationalism ?? 


Situationen är ytterst allvarlig och relateras säkerligen till den välfärdsklyfta som högerpartierna skapat de senaste åren i Europa och Sverige. 

Jag kollar nu in Valvakan i Svt 1, Nazister och de högerextrema partierna ökar mycket. Bla Grekland, Gyllene Gryning med rasbiologisk politik, kommer att få platser, likaså Ungerns högerpartier, Frankrike Royale Nationale ökar och frihetspartiet från Holland finns kvar. 

Som någon jag träffade idag i Hörby under mitt valarbete, tyvärr närmar vi oss 1940 talet.

Ja, det är djupt oroande och kräver ännu mer av mig och av oss som motverkar högerextrema partier.

1 kommentar:

 1. 13 januari 1920 lämnade socialdemokraten Hjalmar Branting samt socialdemokraten Wilhelm björck in en motion till riksdagen att starta statens institut för rasbiologi.
  Institutet startades ett år senare. Hmm, glömt er historia? Med detta sagt så tycker jag också att det är skrämmande med den utveckling som sker i världen. Men att spotta och kritisera över dom är att kränka demokratin. Dom är folkvalda av människor. Varför? Jo för att resten av partierna inte vågar debattera frågan. Förmodligen pga rädsla av att förlora sina väljare.

  Alla partier har underskattat dessa partier och dess väljare. Bättre att debattera och möta partierna och låta dom tala. Dom kommer då visa sitt rätta jag och göra bort sig. Till skillnad från idag där deras martyrställning växer.

  Varför raljera? Ta debatten.

  Samt det är fegt av dig att inte låta alla komma till tals. Jag skyddar min identitet pga mitt jobb och familj. Får jag då inte ha en åsikt? Ett exempel är om en polis vill debattera, men vill skydda sig och sin familj. Försvinner hans rätt till en åsikt då? Det är fegt av dig att inte stå upp för allas rätt till en åsikt.

  Med detta sagt, ha en fantastisk vecka!

  // debattvillig

  SvaraRadera

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.