S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg. Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.

Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på ett Tryggt och starkt välfärdssamhälle- då skall du rösta på mig och mitt parti i valet 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=iDcoY_wZLbQ&app=desktop

Vi skall bygga bra bostäder till Hörbyborna. Flyttkedjorna måste igång. Vi kommer att arbeta för minst 250 bostadslösningar under mandatperioden 2019-2022.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom. Vi vill ha bättre kollektivtrafik och införa en form av byabussar med delningsekonomi.

Utbildning för våra barn är en av de viktigaste uppdragen vi har. Vi ska ha likvärdiga och attraktiva skolor för alla elever i kommunen.
lördag 31 december 2011

Inte Se, Inte Höra, Inte säga

3 små apor
Moderaterna och Centern i socialnämnden ter sig som dom 3 små aporna 
" varav en håller för sina öron, en annan sina ögon, och en tredje sin mun. Vilket förknippas med det japanska mottot att ”inte se, inte höra, inte säga något.

2 små apor
Fast det sistnämnda får jag väl ta bort för visst säger M + C  en hel del, dom söker ju till och med medling för att kunna hantera i sina grupperingar i partiet. Medlingen är kanske bra. Tyvärr har hela denna processen gjort att kommun medborgaren minskar sitt förtroende för vår demokratiska politik.

1 stor apa och 3 små
Intressant är även att M + C + SPI + SD ställer sig bakom samma uttalande om socialnämnden.

Som fritidspolitiker i Hörby  har jag under ett antal år haft uppdrag i kultur- och fritidsnämnden, barn- och utbildningsnämnden, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Förra mandatperioden var jag framförallt aktiv i socialnämnden, med ett avbrott på 2 år av familjeskäl.

Mina väljare gav mig ett förnyat och starkt förtroende denna mandatperiod och de nominerade mig till uppdrag i bl a socialnämnden i Hörby. Vad S vill med nämnden kan läsas på S-märkt politik i Hörby.

Jag har varit med om  3 socialtjänstorganisationer, med olika visioner och mål. Två socialchefer har jag samverkat med  alla utsedda av femklövern i spetsen. Just nu har nämnden en tredje och tillförordnad socialchef och en rekrykteringsprocess pågår för fullt.Förra socialchefen Eva Rehnlund fick gå efter betydligt minde underskott änEva Carlström .

Tre socialnämndsordföranden har jag lobbat med. Namn som Göran Håkansson (M), Lars Göran Rittmer (M) och Jane Cimmerbeck (MP). Jag måste påstå att det är hundrafalt mer kunskap och kompetens hos  än de förut nämnda. Som vi alla vet och har förstått har inte moderaterna och centerpartiet i Socialnämnden accepterat nuvarande ordföranden. Det har varit mycket tydligt och klart från dagen ett med nya nämnden.

Som oppositionspolitiker har jag upplevt  hur politiker i Hörby nesligt motverkar en person i samma allians. Det märkliga är att de samverkande parterna tydligt motverkar varandra. Hela den politiska agendan försvåras, besluten drar i långbänk eftersom det är så otroligt olika åsikter i femklöverna. Oppositionen står förundrade brevid och beskådar den nedbrytande  verksamheten som sker inom C+M.

De Nya moderater avlöser varandra i nämnden, men inte blir det bättre för det

Salomonsson (M) träder in i socialnämnden  och det med buller och bång.Staffan var pappa till den förändrade delegationsordningen som strulade till det för kommuninnevånare och socialtjänstemän.

"Nu fortsätter diskussionen av Moderater som Staffan Salomonsson
Avslutningsvis godkändes flera avsägelser från kommunala uppdrag. Daniel Oja (M) lämnar socialnämnden och ersätts av Staffan Salomonsson (M).
Gunilla Jansson (M) hoppar av som förste vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden och som ersättare i kommunstyrelsen ".


Senaste tillskottet är moderaten Lars Eriksson som inte alls känner igen sig om oredan om nämnden efter sin debut i oktober. Ur hans blogg.
"Sen oktober månad har jag följt Socialnämnden som ersättare. Och jag måste säga att jag känner inte igen den bild som projiceras på politikerhimlen över Hörby. Att det skulle råda närmast vilda västern stämning och kaos på mötena stämmer inte ".

Han skriver att "Så går man till andra partier " och länkar till S + V´s ställningstagande .  Har man inte kunskap som Lars Eriksson själv nämner i sin blogg, ja då kan man ju skriva så. För helt kunskapslöst är det, han kan inte läst eller följt debatten och diskussionerna. Maffiametoder enligt miljöpartiet .Eller så är det så att man lyssnar på det man vill höra.

Det är bekymmersamt men det är så att Moderaterna och femklövern är den som äger problemet. De har majoritet och måste ta sitt samhällsansvar och se till kommunens bästa.

Som socialdemokrat är jag precis som  Heidi Laine min partikollega totalt övertygad att vi kan hantera politiken på ett ypperligt sätt för Hörbys bästa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.