Hur minskar eller till och med halverar eller nollbudgeterar vi
nivån på utbetalt totalt försörjningsstödet (socialbidrag )
i Hörby i Sverige ?
nivån på utbetalt totalt försörjningsstödet (socialbidrag )
i Hörby i Sverige ?
Hur skapar vi fler arbetstillfällen i Hörby ?
Hur använder vi de arbetsmarknadsprojekt som är gjorda för att ge ökad kunskap ang. vår arbetsmarknadspolitik i Hörby ?
Hur skall vi underlätta för personer som långt ifrån arbetsmarknaden?
Hur får vi bra arbete och praktik för våra Hörbybor med handikapp fysiska som psykiska?
Hur arbetar vi med en bra integration av våra nyanlända till Hörby?
Det är ju inget att hymla om att vi har fler arbetslösa idag med alliansens bidragspolitik.
För att kunna ge positiva svar på dessa frågor så måste vi med en Socialdemokratisk politik vända alliansens bidragspolitik till en bra human jobbpolitik.
Hittills har alliansen endast gynnat de som redan kan arbeta och att arbeta med full kapacitet, vi som kan göra detta arbetar mer och mer och ytterligare mer. Stressrelaterade sjukdomar ökar. Många ungdomar gör revolt och menar att vi vill inte ha det som ni ha har det.Bara jobb och jobb och inte hinna med familjen/närstående. Hur skall vi våra barn en sund inställning till, jobb, familj och fritid.
Jag tror att vi måste verka politiskt för att minska på vår arbetstid, att öka upp fritidsaktiviteter i form av naturupplevelser, musik, dans och avkoppling med familj och vänner. Kanske skall vi ha som en del personer menar, att ha en medborgarlön. Men vill hen släppa till av sin lön till en annan hen. Det är frågan.
Medborgarlön är intressant. Det kan inte förnekas. Jag blir mer och mer övertygad om att detta kan vara ett bra system för vårt samhälle. Och plötsligt så försvinner kostnaderna för försörjningsstöd i ett nafs, och våra tjänstemän kan fokusera på tex integration, att arbeta med handikappfrågor, att motverka droger och missbruk ffa hos våra unga. Tänk så kostnadseffektivt detta skulle bli. Men är vi mogna för detta.
Medborgarlön är en inkomst som regelbundet betalas ut av staten till samtliga
medborgare i landet på en individuell basis, och som är helt ovillkorlig. Systemet är tänkt
att ge alla en ekonomisk grundtrygghet utan byråkrati och att detta skall ersätta flertalet
av dagens bidrag och socialförsäkringar. Även kallad basinkomst det är givande att läsa på olika länkar
bla om finansieringen
Dagens välfärdssystem finansieras av intäkter från arbete, men eftersom det finns färre och färre lönearbeten behövs också andra inkomstkällor. Sedan 1980-talet har Sverige fördubblat sin BNP, vi har blivit 100% rikare. Alltså finns pengarna, vi behöver bara omfördela resurserna. En stor del för att finansiera en basinkomst täcks av dagens existerande bidrag och administrationen runt dem. Fler inkomstkällor kan till exempel vara finansiella skatter, momsplikt på företag (såsom det idag är på privatpersoner), konsumtionsskatt och att återinföra förmögenhetsskatten.
Medborgarlön för att motverka fattigdom ja, varför inte. Då skulle alla människor med aktivitetsersättning ( som förut kallades förtidspension) kunna klara sig utan att vara beroende av nära och kära för att få det att gå ihop. För när de blir gamla ( läs barn idag med handikapp) så blir de fattigpensionärer när de är gamla.
De som inte har nära och kära med ekonomi, eller inga nära och kära alls, eller de har kanske straffat ut sig från sociala samspelet. Ja, de personerna skulle klara sin ekonomi på egen hand utan bidrag från samhället. De skulle ju ha sin medborgarlön..precis som alla andra.
Kul att se dina funderingar. Välkommen att följa och delta i debatten i denna facebookgrupp - du är länkad där förresten :-)
SvaraRaderahttps://www.facebook.com/groups/medborgarlon/?fref=nf
Härligt att se seriösa tankegångar om fördelarna med basinkomst från en representant från ett arbetarparti. :)
SvaraRaderaPeppande hälsningar från en representant för Enhet, som driver basinkomst som sin hjärtefråga i riksdagsvalet. Jonas W
www.enhet.se