S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg. Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.

Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på ett Tryggt och starkt välfärdssamhälle- då skall du rösta på mig och mitt parti i valet 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=iDcoY_wZLbQ&app=desktop

Vi skall bygga bra bostäder till Hörbyborna. Flyttkedjorna måste igång. Vi kommer att arbeta för minst 250 bostadslösningar under mandatperioden 2019-2022.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom. Vi vill ha bättre kollektivtrafik och införa en form av byabussar med delningsekonomi.

Utbildning för våra barn är en av de viktigaste uppdragen vi har. Vi ska ha likvärdiga och attraktiva skolor för alla elever i kommunen.
onsdag 16 juli 2014

Att ha lite is i magen
Med anledning av inläggen i Skånskan om besparingar inom Socialnämnden så vill jag förtydliga att Socialdemokraterna månar om sina kommunmedborgare och att sparkraven skall hanteras precis som skånskan skriver när tjänstemännen är klara med sin utredning den 31/7 då  kommer besluten.


Att kommunstyrelsens arbetsutskott vill halvera bla försörjningsstöd är förståeligt,  men detta kan inte göras utan beslutsunderlag. Jag informerade SKD att jag har full förståelse för att KS au är oroliga men vi kan inte föregripa tjänstemännens arbete som är klart 31/7.

Alla har inte haft rätt fokus uppger vårt kommunalråd och fortsätter:
Att kommunledningen vill styra upp i socialnämnden är inget konstigt, enligt Ahlkvist.– Tiden rinner iväg. Det är viktigt att vidta åtgärder. Vi har varit väldigt tydliga i protokollet med att något måste göras för att få ner kostnaderna.

Och det är det som vi anser att Socialnämnden gör just nu genom att våra anställda får arbetsro och kan producera sina utredningar, för beslut.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.