S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg.

Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.
Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på äldre och handikappfrågor- ALLA SKALL INKLUDERAS I VÅRT SAMHÄLLE.

Vi skall bygga bra bostäder till unga och de som vill bo på mindre yta. Flyttkedjorna måste igång. Många söker en bostad, vi har nu fd statoiltomten redo, Stattena området utvecklas och Hörbybostäder kommer snart igång med Tvärgatan. Vi har snart en Torgmiljö med Stationssamhälle 2.0 klart, beräknas färdigt 2018 vintern. Nya Lågehallarna likaså.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom , skolan måste utvecklas och upprustas. S arbetar för mindre antal barn i klasserna, kompetensutveckling för lärare. Alla elever ska ha samma förutsättningarför detta krävs det omstruktureringar.

Vi driver frågan om specialistsjuksköterskor och specialistundersköterskor- man måste få utveckla sin kompetens allt för det ökande sjukvårdsbehovet vi har i kommunerna. Nya hälso-och sjukvårdsavtalet är underskrivet och kommer att ge Hörbyborna en mer kvalificerad hemsjukvård.

Vi skall inte ha vinstdrivande företag i välfärden.

Vi arbetar för att få bort de vinstdrivande välfärdsföretag.


onsdag 30 januari 2013

Rätt personal ??


All heder till personalen på universitetssjukhuset i Lund som nu drar igång sin kamp för bra vård och god personalpolitik. 

Jag rekommenderar att ta del i deras kamp stöd våra sjuksköterskor .

Under en av mina specialistutbildningar så hospiterade jag på akuten i Lund för att följa flödet av de äldre multisjuka patienterna och hade då bra möjlighet att se verksamheten, tala med personal och  chefer. Idag 7 år senare är det endast enstaka personal kvar från den tiden. 

Jaha, ett två-veckors projekt skall bidra till lösningen. Tur jag gympar på friskis så man får ny information från kollegerna i duschen bla att hematologen drar ner vårdplatser 2-3 styck, samt att de skall reservera 2 platser till akuten som allmänmedicin.

Det är bara det att när det är fullt på hematologen ( avdelning för blodsjukdomar) så placeras dessa patienter på andra avdelningar som ej har hematologkompetens och hematologläkaren får större avstånd med utspridda patienter. Skall detta vara en bra lösning ?

Personalen har försvunnit  och nu skall kostsamma lösningar som bemanningsbolag in på  Sus Usil. 

Under mina 13 år på onkologen var detta arbetssätt ett ständigt trauma för alla patienter och all personal. Jag kan inte förstå varför gammal känd kunskap inte hanteras på rätt sätt. Använd undersköterskor, sjuksköterskors och läkares erfarenheter i den praktiska planeringen. 

Läs gärna mina andra inlägg i denna debatt sjukvården raseras , artiklarna duggar tätt

2 kommentarer:

  1. Varför gör du inget åt det? Det är lätt i opposition att vara positiv men hur blir det om S styr? Tjabbel och babbel är inte konstruktivt.

    SvaraRadera
  2. Om du uppdaterar dig i massmedia så ser du säkert att S gör en hel del. Vadå , tjabbel babbel, är det vad du säger till mig o mina kolleger som gör ett jäkla bra jobb trots besparingar och neddragningar i sjukvården. Men man väljer ju vad man vill tycka och ha åsikter om. Mitt är att kollektivet skall erbjudas skattefinansierad vård, utan gräddfilar med privata försäkringar. Men du kanske tycker att mina kolleger på akuten i Lund också tjabbar och babblar när de sliter sitt hår i triageringen, ovan och ny personal många avhopp. Eller Barn IVA syrrorna som har fått nog.....

    SvaraRadera

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.