S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg. Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.

Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på ett Tryggt och starkt välfärdssamhälle- då skall du rösta på mig och mitt parti i valet 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=iDcoY_wZLbQ&app=desktop

Vi skall bygga bra bostäder till Hörbyborna. Flyttkedjorna måste igång. Vi kommer att arbeta för minst 250 bostadslösningar under mandatperioden 2019-2022.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom. Vi vill ha bättre kollektivtrafik och införa en form av byabussar med delningsekonomi.

Utbildning för våra barn är en av de viktigaste uppdragen vi har. Vi ska ha likvärdiga och attraktiva skolor för alla elever i kommunen.
lördag 23 februari 2013

Plockepin -Sverigedemokrater och främligsfientlighet

Uppdatering 2013 02 23
Då var det dags igen för Hörbys Sverigedemokrater att visa på sina brister, dock med hjälp av deras distrikt.
Om det stämmer det som står i Skånskan om läkerol asken som avgjorde SD valet så undrar jag hur det är funtat med nomineringsprocessen, valbarhet och det innersta i demokratins värld.

En läkerolask, ja inte blir jag förundrad efter allt som Sd ventilerat både i Hörbypolitiken och på riksnivå, som när Roy Nilsson ville lösa flyktingströmmen med att dela ut kondomer till länderna runt Asien.

Jag med flera undrade om han menade klimatflyktingar eller vad var det som menades.  För ytterst få flyktingar kommer till Sverige från Asien, just nu kommer jag inte på något land, möjligen Nordvietam , men de kommer ju till Sydvietnam, kanske från Norra Kina  sen har vi ytterligare en del små länder i Asien med en form av skendemokrati, starkt begränsad yttrandefrihet, men dessa grupper är de små, dock finns de.


Eller då Roy Nilsson inte tyckte att Hörby ungdomarna skulle resa på utbyte till Namibia, eftersom flickorna skulle vara möjliga våldtäktsoffer.Kanske dags för SverigeDemokraterna att släppa ut alla fisar


Uppdatering 2012 12 30

Sverigedemokraterna håller ställningen i opinionssiffrorna , det kan ju endast tolkas så att de som tillhör deras  rasistiska och främligsfientliga parti,är partiet troget oavsett järnrör, ord som blattar, babbar och fitta. Men är det kanske så att deras "smarta" partiledare Åkesson nu rensar ut,eller varför kom videon just nu. Farligt, farligt med deras ideer, som vi måste debattera och diskutera, betydligt mer aktivt än vad vi gör idag.

Nåväl nu avgår Herr Almqvist vem skall nu komma kanske Sd kvinnan som jämförde Sverige med , jag tror det  var Bulgariens demokrati ??? Ja, de hasplar ut sig så mycket ovettigt. I Expressen kan vi läsa om sensate väljar barometern .

 Läs även Aftonbladet och hur YLva Johansson (S) diskuterar flyktingpolitik och utbildning.


Vi har mycket att hantera med integrationen. En stor och viktig fråga. Vad gäller SFI  så måste denna skola moderniseras och anpassa till behoven. De senaste åren har våra flyktingar haft betydligt mindre läs och skrivkunnighet, då de kommer från länder med hög grad av analfabetism.
...............................................................

2012 09 03
Ja, nu faller de en efter en. På förra fullmäktige hade vi i Hörby kommunfullmäktige 2 tomma stolar, samma dag som mötet var  lämnade ledamoten Uno Johansson på stående fot sitt uppdrag lämnade in avsägelse samma dag som fullmäktige.

Detta är ett lättvindigt sätt att ta sig an sin demokratiska roll som folkvald. Kul ena dagen men tråkigt andra.

Så blir det när man tar på sig demokratiska uppdrag som folkvald, det är inte alltid kul och man måste vara vuxen sin kostym eller kjol. Vilket vi sannerligen inte kan beskylla Sd i Hörby för. Vi som hört ett antal förkastliga uttalande i fullmäktige från Sd är ytterst glada att slippa deras sandlådepolitik. Dock finns ju Roy Nilsson kvar som fällde uttalandet i våras att  vi i Sverige borde dela ut kondomer i Asien så de inte skulle bli så många. Ja, man tror inte det är sant, men det är det.

 Nu har hela styrelsen hoppat  svårt att leva upp till rollen som klok och folkvald men inte hade jag förväntat mig annat efter turbulensen i somras med den förra avhoppade fullmäktigeledamoten Ronny Esbjörnsson att han har mage att skylla ifrån sig Fast han var totalt tyst i alla sammanhang i det demokratiska forumet kommunsfullmäktige. .


Jag har skrivet ett par rader innan se mitt förra inlägg om Sverigedemokraterna där jag funderar mer om den politiska röran i Sd. Trots allt är det ett missbruk av demokratin, man lovar vitt och brett. Förändringar till höger och vänster, kanske mitten oxå. Vi vet sällan var de skall luta sig, men i 99 % av besluten i Hörby har de gått på femklöverns förslag.


JA, ett plocke pin är detta, nu faller pinnarna en efter en

5 kommentarer:

 1. Det heter skrivit och inte skrivet. Det borde en "folkvald" person som sitter på så många stolar som du veta.

  SvaraRadera
 2. Anonym, roligt att du är uppmärksam. Men det bjuder jag på. Det var sent när jag skrev. Men du, tycker du att personer som har dyslexi, eller annat modersmål inte skall vara folkvalda.Kanske det är så du resonerar, då hoppas jag att du aldrig blir folkvald, eftersom du inte skulle gynna någon med dina konstiga åsikter.

  SvaraRadera
 3. Ja, va ska man säga..

  Återigen som du själv skrev så är dom folkvalda.
  Spottar du på dom personer som valt dom demokratiskt?

  Sen sandlåda?

  Ja hela kommunen, inte bara SD ägnar sig åt sandlåda.
  Nästintill alla politiker som vi är arbetsgivare åt mindervärdesförklarar oss, dumförklarar oss, spottar på oss, hotar oss etc.

  Fega politiker som inte vill möta väljarna, som inte står för sina groteska beslut, som inte vill ta debatten/inte vågar ta debatten, som raljerar över oppositionen som bildats av missnöje.

  Ni är valda av oss, vi är era arbetsgivare, vi sätter spelreglerna.

  Ni har spelat monopol med våra pengar till den milda grad att vi är skuldsatta upp över öronen.

  Så att smutskasta ett folkvalt parti gör er själva till åtlöje.

  Jag skäms å det grövsta att vara röd i själ och hjärta.

  Om inget mirakel sker innan valet 2014 så tänker jag inte rösta alls i kommunvalet..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, att du är bitter det kan jag ju inte missta mig på.

   Jag är sån funtad att jag inte känner mig det minsta träffad. Spottar på,,,jag vet inte hur du får till det. Jag talar om de politiker jag möter personligen inte de som valt dem. Spottat har jag verkligen inte gjort, men diskuterat o talat med de Sd: are jag möter i politiken.

   Radera
  2. Du har inte sett mig bitter än ;-)

   Du är en politiker ut i fingerspetsarna Susanne. Jag hade flertal synpunkter som du tassade förbi retoriskt.

   Nja, indirekt när du i detta inlägg med flera, raljerar över SD så spottar du på deras väljare. Tror tyvärr att hade du valmöjligheten i din hand så hade du "raderat" SD ur riksdag och kommuner? Rätta mig om jag har fel, är första man att ta av mig hatten.

   Hur kommer det sig att alla förutom en liten andel politiker är tjurskalliga som få? Är ni rädda för faktan, åsikterna, kan inte motivera felaktiga beslut, kan inte stå för dom?

   Du ska på KFM imorgon skulle jag tippa på? Bjuder på en kaffe/the/vatten/läsk etc nån timme innan om du vill motbevisa mina eventuellt förutfattade meningar. Jag hoppas att du kan visa mig att det finns hopp i politiken och att det finns politiker som värnar om den lilla människan.

   Radera

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.