S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg. Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.

Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på ett Tryggt och starkt välfärdssamhälle- då skall du rösta på mig och mitt parti i valet 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=iDcoY_wZLbQ&app=desktop

Vi skall bygga bra bostäder till Hörbyborna. Flyttkedjorna måste igång. Vi kommer att arbeta för minst 250 bostadslösningar under mandatperioden 2019-2022.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom. Vi vill ha bättre kollektivtrafik och införa en form av byabussar med delningsekonomi.

Utbildning för våra barn är en av de viktigaste uppdragen vi har. Vi ska ha likvärdiga och attraktiva skolor för alla elever i kommunen.
onsdag 27 februari 2013

8 mars internationella kvinnodagen

Då var det dags att igen uppmärksamma Kvinnodagen den 8 mars


Hörby har förmånen att ha förnämliga Bahare Andersson anställd som familjefridsamordnare/kvinnofridsamordnare sedan ett antal år tillbaka.  

Den 8 mars kl 15 - 16 föreläser Bahare i stora salen i kommunhuset om dessa frågor,  min förhoppning är att vi denna dag skall bilda en intresse grupp för att möjliggöra en kvinno/tjej/mansjour. 
Vi i Socialdemokrater vill göra denna dag till en ljus dag för att lyfta frågor som kvinnofrid, barnfrid och även mansfrid. 

För problematiken finns för många grupper. Ett fokus som ytterligare måste uppmärksammas är frid mot äldre kvinnor/män samt funktionshindrade kvinnor/män. Det finns mycket våld i dessa grupper, det är skamligt och vi vill helst inte tala om detta. Här måste socialtjänsten samverka med anhörigsamordnare så att anhöriga och närstående får stöd och avlastning då de vårdare sjuk/dement/utvecklingsstörd anhörig. Här har vi politiker mycket att uträtta. 


Hedersrelaterat våld har varit och är en stor och dyster diskussion under flera år. Kvinnor har fått sätta livet till och jag med många lider med att de inte får uppleva vår sköna värld. Det är lätt för grupper som bla SverigeDemokraterna att här ställa grupp mot grupp. Jag hör ofta ord som utvisa dom, vi skall inte ha hit folk från sådana kulturer. Men jag anser att problematiken är djupare än så. Vi har ställt oss bakom olika konventioner ang. rätt till fristad vid krig, tortyr och förföljelse pga åsikter, religion och rätt till att vara lesbisk  homosexuell. Denna rätt finns som       

bekant inte i alla länder. Vi måste stå upp för demokrati och rättigheter. 
Därför är kvinnodagen en viktig manifestation.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.