S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg. Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.

Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på ett Tryggt och starkt välfärdssamhälle- då skall du rösta på mig och mitt parti i valet 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=iDcoY_wZLbQ&app=desktop

Vi skall bygga bra bostäder till Hörbyborna. Flyttkedjorna måste igång. Vi kommer att arbeta för minst 250 bostadslösningar under mandatperioden 2019-2022.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom. Vi vill ha bättre kollektivtrafik och införa en form av byabussar med delningsekonomi.

Utbildning för våra barn är en av de viktigaste uppdragen vi har. Vi ska ha likvärdiga och attraktiva skolor för alla elever i kommunen.
torsdag 17 januari 2013

På Vilken Planet sitter Moderaterna i Region Skåne ?


Ja, det frågar jag mig verkligen för det kan inte vara på planeten Tellus han sitter, möjligen i en luda ute på landet, utan verklighetsanknytning.
Har Michael Sandin moderat regionråd överhuvudtaget besökt akutvården i Lund?
Har han samtalat med mina kolleger som sliter sina hårstrån i förtvivlan över den tunga belastning som finns på intaget?  

Det måste vara omöjligt, för om han har det så måste han lida  av en skarp förträngningsmekanism med bortrationaliseringar. Kanske lider han av bordelinesyndrom. Ja, inte vet jag. Men skamligt är det att vara politiker och förneka problemen och uttala sig i rapport att det finns ingen kris i den Skånska sjukvården 


Förstår ni kära läsare vad ni läser, jag måste upprepa det för jag blev så jäkla förbaskad då jag hörde hans uttalande.

Det finns ingen kris i den skånska sjukvården. 

Arbetsmiljöverket kritiserar i en rapport och även Socialstyrelsen kommer med kritik på bristande säkerhet och Region Skåne åläggs med vite. 

Socialdemokraterna i Region Skåne ställer nu fråga till Sonesson ordföranden i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Vårdförbundet som bla företräder sjuksköterskorna har nyligen publicerat  en rapport som bla innehåller följande :


Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, presenterade nyligen en rapport som säger att ungdomar visar ett stort intresse för att jobba inom välfärdssektorn. Samtidigt visar forskning att många nyblivna sjuksköterskor beskriver sin första tid i yrket som en "reality shock". Det är svårt att förbereda sig på den stress och det ansvar det innebär att vara sjuksköterska.
Jag anser att det finns skäl att bli rejält bekymrad, att rapporten från vårdförbundet skall tas på allvar , att arbetsmiljöverkets rapport skall tas på allvar. Men tydligen anser Moderaterna och deras kompisar enträget att Det finns ingen kris i skånska sjukvården.

Tror man verkligen att det skall hjälpa med att dra igång lite projekt.

Hur många människor skall lida och riskera  sin hälsa pga extremt långa väntetider på akuten. 

Hur länge skall mina kolleger orka med sitt arbete? 

Vem tar hand om min kolleger då det går fel i arbetet pga stress, och då det pga lite personal blir fel i triageringen.

Ja,inte Herr Moderat, eftersom det inte finns några problem i Skånska sjukvården klicka in er på SVT och lyssna själva rapport 17/1 . Även Tv 4 tar upp det skamliga med sjukvården i Skåne. 

Läs mer på de Skånska Socialdemokraternas blogg

Jag längtar verkligen till vårt kommande val och hoppas att skåningarna tagit sitt förnuft till fånga och ser till att det blir ett RÖTT regimskifte 2014.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.