S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg. Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.

Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på ett Tryggt och starkt välfärdssamhälle- då skall du rösta på mig och mitt parti i valet 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=iDcoY_wZLbQ&app=desktop

Vi skall bygga bra bostäder till Hörbyborna. Flyttkedjorna måste igång. Vi kommer att arbeta för minst 250 bostadslösningar under mandatperioden 2019-2022.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom. Vi vill ha bättre kollektivtrafik och införa en form av byabussar med delningsekonomi.

Utbildning för våra barn är en av de viktigaste uppdragen vi har. Vi ska ha likvärdiga och attraktiva skolor för alla elever i kommunen.








måndag 28 november 2016

Politiska Majoritens prioriteringar budget 2017


          Budget för Hörby kommun - med satsningar på  välfärdsfrågor

Ikväll ställde sig kommunfullmäktige bakom en stark budget i framkant för Hörbys bästa. Vi satsar på välfärdsfrågor som förebyggande verksamhet för unga, praktikplatser för skolungdomar. Fritidsaktiviteter för funktionshindrade. En arbetsmarknadsenhet. Reducering av kostavgiften för de Hörbybor med aktivitetsersättning eller garantipension vilka äter på restaurang Aptiten från 60 kronor till 50 kronor. Samtidigt som våra prioriteringar verkställs kommer vi att anta den stora ekonomiska utmaningen med att få kommunbudgeten i balans för de kommande svåra och utmanade åren.




Vårt mål är att göra kommunen mer attraktiv att bo och verka i för nya och nu bosatta invånare. Vi skall även skapa en ekonomi i balans. Kommunens arbete skall präglas av ansvar, öppenhet och delaktighet. Personalen skall känna trivsel och uppskattning i sitt arbete. Kompetens och personlig utveckling skall stimuleras.  Den anställde skall kunna påverka sitt arbete till glädje för sig själv och Hörby kommuns invånare ( ur Majoritetens plattform).
Majoriteten - Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna, Miljöpartiet och Kristdemokraterna har under 2015 – 2016 arbetar med genomlysning av kommunens behov. Vi har ett stort fastighetsunderhåll, en utmaning i personalpolitik och att vara en attraktiv arbetsgivare. Skolan och fritidsaktiviteter är områden som varit på undantaget. Ekonomin i balans kommer att vara utmanande med det välfärdsuppdrag som kommunen har till oss medborgare. Vi har nu kommit halvvägs och har ett antal modeller för att bygga Hörby Helt till oss och alla kommunmedborgare nya som redan boende i kommunen.


Översiktsplanen är basen för vårt fortsatta arbeta att utveckla Hörby kommun. Vi prioriterar marknadsstrategisk utveckling som lyfter kommunens attraktivitet.  Fastighetsutredningen är klar och processen med att budgetera alla de behov som finns i våra fastigheter pågår. Ett flertal områden kommer att bebyggas med bostäder, hyresrätter, gruppboende och boende för äldre och personer med funktionshinder kommer att prioriteras. Majoriteten vill ha ett inkluderande och helt samhälle för alla medborgare.

Norra industriparken börjar ta form, en mark som längre legat i träda. Nu kan vi erbjuda attraktiv industrimark vid E22, vilket ger fler arbetstillfällen i kommunen.

Arbetsmarknadsenhetstartar upp i januari, vilken ger en effektivare organisation, 1 miljon kronor avsätts.  För att på ett tidigt skede introducera unga i arbetslivet har vi som mål att erbjuda alla unga sommarpraktik. Vi gör detta stegvis och skapar ytterligare 20 platser och avsätter 185 tusen kronor sommarlovsarbete.

Näringsliv- Vi prioriterar centrumprojekt och ett levande och aktivt centrum med stimulerande torgmiljö. Samverkan med närliggande kommuner prioriteras starkt.

Under 2017 presenteras skolutredningen som kommer att ligga till grund för kommunens kommande skolutveckling. Vi skall arbeta skarpt för att förbättra våra skolresultat i olika rankingar. Kvalité skall vara ett ledord för förskola, skola och fritidshem, 5 miljoner avsätts till barn- och utbildningsförvaltningen. Vi skall ha en bra, kvalitativ skola, förskola och fritidsverksamhet för alla våra barn. Vi vill tänka nytt och ”utanför boxen”.

För ett helt samhälle behövs förebyggande verksamhet, uppsökande och stödjande nätverk. Majoriteten gör ytterligare en satsning i budget 2017 på Fokus Förebygg vi avsätter 700 tusen kronor i budgeten. Insatserna skall vara långsiktiga och slutmålet är att minska risken för utanförskap och därmed minska behovet för insatser av samhället längre fram i livet. Frivilligverksamhet och väntjänst utvecklas.

En kommun behöver kultur och fritidsaktiviteter, vi avsätter 250 tusen för fritidsaktiviteter för Hörbybor med funktionshinder. Utescenen på Karnas backe skall vara klar under 2017.

100 tusen kronor avsätts för att återställa och reducera lunchpriser för de Hörbybor med garantipension och eller aktivitetsersättning.

4.3 miljoner avsätts för att skapa en ny avdelning för särskilt boende för våra äldre Hörbybor.





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.