S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg. Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.

Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på ett Tryggt och starkt välfärdssamhälle- då skall du rösta på mig och mitt parti i valet 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=iDcoY_wZLbQ&app=desktop

Vi skall bygga bra bostäder till Hörbyborna. Flyttkedjorna måste igång. Vi kommer att arbeta för minst 250 bostadslösningar under mandatperioden 2019-2022.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom. Vi vill ha bättre kollektivtrafik och införa en form av byabussar med delningsekonomi.

Utbildning för våra barn är en av de viktigaste uppdragen vi har. Vi ska ha likvärdiga och attraktiva skolor för alla elever i kommunen.
lördag 26 november 2016

Trygghetsmöte den 6 december kl 17 i kommunhuset.

Under hösten har kommunens Trygghetsråd som består av ledande politiker tillsammans med socialförvaltningen, polis och säkerhetsansvariga arbetat fram ett trygghetspaket för Hörbys medborgare.


Paketet kommer nu att presenteras den 6 december kl 17 - 18.30 i kommunhuset. Alla medborgare är välkomna och vi annonserar i press och på kommunens hemsida om mötet.
Trygghet och säkerhet är ett område där vi måste ha mer fokus. Efter informationsmötet  på Metropol i våras som jag arrangerade tillsammans med länsstyrelsen och socialförvaltningen blev det ganska snabbt en tråkig nivå på mötet rasister och nazister samt hätsk stämning.


Den lärdomen ger att det kommande mötet inte blir ett diskussions och åsiktsmöte utan ett öppet informationsmöte. Alla har självklart möjlighet att ställa frågor och få svar, är man inte nöjd med svaret får man självklart en replik.


Jag , trygghetsrådet  och ansvariga tjänstemän finns kvar efter mötet och tar gärna del av fler tankar och funderingar.


Jag vill även ha anmälningar av er som vill fortsätta trygghetsskapande arbete i dialog. En samverkan kommun och civilsamhälle. Dessa uppgifter tog jag upp med skånskans reporter men det är inte med i artikeln trygghetsmöte. Vi tar upp anmälningar på kvällen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.