S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg.

Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.
Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på äldre och handikappfrågor- ALLA SKALL INKLUDERAS I VÅRT SAMHÄLLE.

Vi skall bygga bra bostäder till unga och de som vill bo på mindre yta. Flyttkedjorna måste igång. Många söker en bostad, vi har nu fd statoiltomten redo, Stattena området utvecklas och Hörbybostäder kommer snart igång med Tvärgatan. Vi har snart en Torgmiljö med Stationssamhälle 2.0 klart, beräknas färdigt 2018 vintern. Nya Lågehallarna likaså.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom , skolan måste utvecklas och upprustas. S arbetar för mindre antal barn i klasserna, kompetensutveckling för lärare. Alla elever ska ha samma förutsättningarför detta krävs det omstruktureringar.

Vi driver frågan om specialistsjuksköterskor och specialistundersköterskor- man måste få utveckla sin kompetens allt för det ökande sjukvårdsbehovet vi har i kommunerna. Nya hälso-och sjukvårdsavtalet är underskrivet och kommer att ge Hörbyborna en mer kvalificerad hemsjukvård.

Vi skall inte ha vinstdrivande företag i välfärden.

Vi arbetar för att få bort de vinstdrivande välfärdsföretag.


lördag 26 november 2016

Trygghetsmöte den 6 december kl 17 i kommunhuset.

Under hösten har kommunens Trygghetsråd som består av ledande politiker tillsammans med socialförvaltningen, polis och säkerhetsansvariga arbetat fram ett trygghetspaket för Hörbys medborgare.


Paketet kommer nu att presenteras den 6 december kl 17 - 18.30 i kommunhuset. Alla medborgare är välkomna och vi annonserar i press och på kommunens hemsida om mötet.
Trygghet och säkerhet är ett område där vi måste ha mer fokus. Efter informationsmötet  på Metropol i våras som jag arrangerade tillsammans med länsstyrelsen och socialförvaltningen blev det ganska snabbt en tråkig nivå på mötet rasister och nazister samt hätsk stämning.


Den lärdomen ger att det kommande mötet inte blir ett diskussions och åsiktsmöte utan ett öppet informationsmöte. Alla har självklart möjlighet att ställa frågor och få svar, är man inte nöjd med svaret får man självklart en replik.


Jag , trygghetsrådet  och ansvariga tjänstemän finns kvar efter mötet och tar gärna del av fler tankar och funderingar.


Jag vill även ha anmälningar av er som vill fortsätta trygghetsskapande arbete i dialog. En samverkan kommun och civilsamhälle. Dessa uppgifter tog jag upp med skånskans reporter men det är inte med i artikeln trygghetsmöte. Vi tar upp anmälningar på kvällen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.