S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg. Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.

Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på ett Tryggt och starkt välfärdssamhälle- då skall du rösta på mig och mitt parti i valet 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=iDcoY_wZLbQ&app=desktop

Vi skall bygga bra bostäder till Hörbyborna. Flyttkedjorna måste igång. Vi kommer att arbeta för minst 250 bostadslösningar under mandatperioden 2019-2022.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom. Vi vill ha bättre kollektivtrafik och införa en form av byabussar med delningsekonomi.

Utbildning för våra barn är en av de viktigaste uppdragen vi har. Vi ska ha likvärdiga och attraktiva skolor för alla elever i kommunen.








lördag 16 mars 2013

Artiklarna om Skånska sjukvården duggar tätt

Uppdatering 2013 03 24

Sjuksköterskorna på barnintensiven (BIVA) får behålla sin lokala lönemodell. Efter utdragna förhandlingar enades Region Skåne och Vårdförbundet om ett avtal på fredagen. Sammanhållning visar att det går att förändra. Nu hoppas jag att diskussionerna fortsätter då det finns många fler områden som  den styrande borgerligheten har bestämt sig för att förändra.

Jag arbetar själv i primärvården på en vårdpersonal och nu planeras det mycket aktivt en bolagisering. Det nyligen införda misslyckade hälso- valet är knappt hanterat, nu skall vi igen testa på en ny modell med bolag.....

Vi har ögonvården i Landskrona, urologi, diabetesfotvård, en beklagligt dålig hantering av patienter innan de skall utföra en gastric by pass, allt för lite information och handledning av dietister innan operationen mm

Läs även över Socialdemokraternas hantering i frågan skall regionen kunna vara en attraktiv arbetsgivare så måste förändringar till.



Uppdatering 2013-03-16



I dag smäller det. Folket reser sig. Allt i demokratins tecken. Så tacksam jag är att vi lever i ett land med demonstrationsfrihet och yttrandefrihet. Idag skall vi visa att vi är många som inte accepterar försämringarna i sjukvården.


Då har även Miljöpartiet målat ut sig med taskiga kommentarer om att sjuksköterskorna skulle tjäna runt 50 000,  alltså jag som distriktssköterska samt med ytterligare utbildningar inom diabetes, demens, handledning you name it.

Jag ser endast rött och återigen rött när jag hör hans hånfulla kommentarer som avslutas med ett par äckliga skratt innan han går in regionhuset. skrattet fastnar säger i hans trånga hals, låt det för alltid stanna där.

Det är en skam för vår samhälle med politiker av denna låga rang. En skam som jag oxå får ta del av eftersom jag är fritidspolitiker, han spär på politikerföraktet.

Läs även:

Socialdemokraterna stödjer uppropet 16 Mars

Anna Svensson Crona

Facebockuppror ang.skånska sjukvården
Nu har vi fått NOG! Personal, patienter och anhöriga - vi är nu trötta och arga på de styrande i Region Skåne. Det får vara slut på nedskärningar. Det får vara slut på odemokratiskt tagna beslut som saknar grund. Det får vara slut på lögner och halvsanningar om vad syftet och målet är med enorma omorganisationer av sjukvårdsverksamheter.Nu säger vi STOPP Låt oss bli många.



Uppdatering 2013 02-27

Det diskuteras i dagarna om sjuknärvaron och vad detta gör med våra arbetsplatser.
När jag är sjuk kostar detta ca 1300 kronor, karensdagen samt löneavdrag de andra dagarna. Det är mycket pengar.

Jag tror dock inte att sjuknärvaron i vården endast handlar om att det är dyrt att vara hemma. För många av oss som inte får, eller kan ha, en ersättare eftersom vi har egen mottagning , här ligger allt arbete kvar och kön och väntetider förlängs.Därför skall det mycket till innan jag/man är hemma från arbetet.

Visst är det så, att en tid orkar vi detta i sjukvården, men när det kommer nya bud som nu  återigen på nya organisationslösningar , jag då tröttnar även jag. 

Nu finns förslag från tjänstemän att A) vi skall bolagisera primärvården B) fast man kan ju också dela på skånska primärvården och  lägga ena halva halvan under sjukhuset i Kristianstad och andra halvan under SuS.

Vem styr tjänstemännen eller politikerna
Det intressanta är att detta som nyligen presenterades på min arbetsplats har enligt de Skånska Socialdemokratiska regionpolitikerna inte diskuterats i politiken, men varför skall vi på golvet då oroas.

Hälsovalet, (enligt lagen om valfrihet har nyligen processat fram ) denna nya form har ännu inte förankrat sig i primärvården.  Nu kommer återigen nya förslag, men var tog kvalitetsdiskussionen och eftertanken vägen, just nu känns det som om vi alla bara jagar nya patienter som skall lista om sig. 

Allt skall gå fort , det är bråttom, får vi personal höra, snart val 2014 och det skall fixas innan.

Med tanke på den bedrövliga situation som finns i Skånska sjukvården, se mina tidigare inlägg i denna fråga så blir jag inte förvånad att Vårdförbundet  inte kan acceptera de bud som ges av arbetsgivaren.  Heder åt mina syrrekolleger som vågar stå fast i sina beslut.




......................................................................................

2013-01-26

De senaste dagarna har samtalsämnen i lunchrummet på min arbetsplats, en vårdcentral handlat om Skånska ambulansverksamheten.

Som väl är nu kommer socialdemokraterna att kräva en extern granskning av ambulanssjukvården och hur de privata entreprenörerna hanterat sitt uppdrag.

Dock kan vi med all säkerhet säga att vårdens kvalitet minskat och att entreprenörerna tankat ur sjukvården en mängd skånska skattkronor ambulansföretaget Sirius.

Googlar du på skånska sjukvården och ambulans får du en ofattbar hög svarsfrekvens, dock säkerligen en mängd som inte är relevanta,  sökträffen är hög .

Men då jag snabbt scannar av sökträffarna så är det minst ett hundratal relevanta artiklar. Ett flertal från personalen och fackförbunden bla kan vi läsa om 44 miljoner skattekronor försvinner eller att Socialdemokraterna anser att regionen själv skall sköta verksamheten.



Det är många frågor som vi personal måste ställa den styrande majoriteten i region Skåne.




Skriande brist på specialistutbildade sjuksköterskor 

Jag hoppas att ingen missat att det snart är ett gäng duktiga 40-talister som slutar sin gärning.
Problemet är att arbetsgivare och politiken inte förstått vad som händer.

Jag har ett antal frågor som vi på golvet regelbundet ställer oss.

1. Hur länge skall jag och mina kolleger orka erbjuda kompetent vård som grundar sig på forskning och beprövad erfarenhet?

2. Vilken plan finns det för att hantera den väntande pensionsavgången ?

3. Varför värderas inte sjuksköterskornas akademiska utbildning i samma nivå som likvärdiga yrken tex civilingenjörer ( deras utb. är likvärdig mer vår ) ?

4 . Grundutbildade sjuksköterskor läser 3 år på högskola och studenterna strider för 25 tusen i ingångslön. Att detta skall vara ett problem att hantera, det kan jag inte förstå ? Eller som en klinikläkare uttalade sig på Karolinska sjukhuset i Stockholm, dom är ju så många, sjuksköterskorna så det skulle bli så dyrt.

Läs även andra bloggande Hörby Sossar Röda Henrik och Anita Ullman

2 kommentarer:

  1. vi hade ju ambulansen här för ett tag sedan (nej inte första eller sista gången) och det var 7.30 på morgonen. Axels epilepsi dyker liksom upp närsom på dygnet. och ambulanspersonalen stod mest och gäspade för de hade arbetat 23timmar och 30 minuter. Doktorn de ringde o kollade med ville att vi skulle åka med ambulansen in till Lund, men jag valde att köra med Axel själv dit i egen bil. Det kändes INTE tryggt att åka med dem som såg så himla trötta ut. Ärligt tyckte de det nog var skönt också så slapp de arbeta över, men är det patientsäkert?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anna, ja det är tokigt och helt förkastligt gällande patientäkerhet. Men det är även ett stort arbetsmiljöproblem för personalen. Jag rekommenderar dig att kontakta patientnämnden http://www.skane.se/patientnamnden

      mvh
      susanne meijer

      Radera

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.