S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg. Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.

Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på ett Tryggt och starkt välfärdssamhälle- då skall du rösta på mig och mitt parti i valet 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=iDcoY_wZLbQ&app=desktop

Vi skall bygga bra bostäder till Hörbyborna. Flyttkedjorna måste igång. Vi kommer att arbeta för minst 250 bostadslösningar under mandatperioden 2019-2022.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom. Vi vill ha bättre kollektivtrafik och införa en form av byabussar med delningsekonomi.

Utbildning för våra barn är en av de viktigaste uppdragen vi har. Vi ska ha likvärdiga och attraktiva skolor för alla elever i kommunen.
onsdag 5 september 2012

Jag vill vara stolt Svensk, men nu skäms jag förfärligt.

Vad är det för samhälle vi lever i ?


Den ena håller armarna på honom bakom ryggen, lägger honom på mage. Den andra håller isär benen, den tredje våldför sig på honom. Och så bytte de, så gjorde de så alla tre.


Om det nu är så att uppgifterna som är ute i massmedia stämmer angående Alis psykiska tillstånd så skäms jag över att vara Svensk.

Jag förutsätter att en ny bedömning av pojkens psykiska status görs,  allt enligt barnkonventionen där Artikel 3 om Principen om barnets bästa  ska beaktas vid alla beslut som rör barn. Unicef, barnkonventionen. Jag förutsätter att en omprövning sker och att pojken behandlad för sitt trauma.

Jag hör just nu  ( klockan är 22,00 ) i  P1 nyheterna att en ny prövning skall ske av Ali, med en ny prövningsansökan av migrationsverket.

Sjuk pojke får inte stanna Sverige är ett u-land då det gäller att hjälpa flyktingbarn, Danmark och Finland har stoppat alla avvisningar till Italien. Ett land som har en katastrofalt illa asyl/flyktingmottagande.

Självklart går det att ha mer generösa regler än de nuvarande. Men regeringen vill inte. I riksdagen har de dessutom stöd av Miljöpartiet för att fortsätta politiken,  debatten går vidare . 
Jag förutser att Alis tragiska historia öppnar debatten i Sverige och att vår regering tar på sig att göra en översyn, för mer humanitär hjälp.


1 kommentar:

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.