S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg. Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.

Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på ett Tryggt och starkt välfärdssamhälle- då skall du rösta på mig och mitt parti i valet 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=iDcoY_wZLbQ&app=desktop

Vi skall bygga bra bostäder till Hörbyborna. Flyttkedjorna måste igång. Vi kommer att arbeta för minst 250 bostadslösningar under mandatperioden 2019-2022.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom. Vi vill ha bättre kollektivtrafik och införa en form av byabussar med delningsekonomi.

Utbildning för våra barn är en av de viktigaste uppdragen vi har. Vi ska ha likvärdiga och attraktiva skolor för alla elever i kommunen.
lördag 2 juni 2012

Ansvarsfull styrning

Vi hör överallt att det talas om ansvarsfull styrning från femklövern. Men ansvar tas  inte av femklöverna, nämnden är utan ett fungerande precidie sedan i augusti 2011, samt utan ordförande sedan i mitten av februari. Ordförande utanonseras, ingen söker .

Vi socialdemokrater arbetar med våra uppdrag kvinngrannt och manngrannt i våra nämnder.
Uppdragen som vi Socialdemokrater har som andre vice ordförande i Hörby kommunspolitiska nämnder är betydelsefullt och viktigt. Det är ett förtroende och uppdrag väljarna givit oss i valet. Ett förtroende vi sätter högt och vårdar.

Jag fortsätter att bli mycket bekymrad över oron i femklövern eftersom det späder på problemen speciellt i socialnämnden och misstänkliggör oss alla fritidspolitiker som engagerar oss som folkvalda i ett demokratiskt system.

 Moderatbloggarna som är ledamöter i socialämnden lovordar nu hur arbetat fortskrider. Att allt går i fas bara det inte blir störningar från kommunstyrelsen.

Jag vill påstår att det inte går i fas, tjänstemännen arbetar efter sin förmåga och bemanning coh levererar det som begärs, dock avsaknas utvecklingen och ett samlat grepp om nya organisationen. Det hinns inte med i den takten som var tänkt. Där vi är idag skulle vi vara i januari, om inte strulet från femklöverna varit.

Femklövern tror att vi i socialnämnden skall hämta in ca 8 miljoner detta år på ändrade måltal, minskat antal arbetslösa som erhåller försörjningsstöd, minskat antal familjehemsplaceringar och externa placeringar.Ytterligare 10 miljoner skall hämtas .
 Totalt nästan 19 miljoner.

Som jag säger lyckas vi halvägs är jag djupt imponerad, kanske till och med äter upp min virkade bruna basker.

Appropå lokalförsörjningsplanen som det hänvisas till, visst har denna plan diskuterats under många timmar med oss politiker. Allt för exakt ett år sedan. Fast det var innan det blev ombyte på moderatstolarna, så de har inte läst in sig på detta område.

Socialdemokraterna har fått som svar från förra socialnämndsordförande att det var inte vår fråga utan frågan låg hos majoritetsberedningen. Har femklövern i nämnden glömt vad vi diskuterade för 1 år sedan

Men varför har man då inte jobbat med detta område, ny bråkas det igen om lokaler.

All verksamhetsutveckling måste ha en plan för lokaler. Det är femklöverns ansvar att så inte skett.

2 kommentarer:

  1. Tydligen är det ett virus i min datore som ställer till det, bru er inte om konstiga länkar, utan endast skd, länkar :)

    SvaraRadera
  2. Det där med baskern verkar (eller är det virkar?) intressant. Hur mycket skall vi minska utfallet från 2011 för att det scenariot skall falla in? Hälften av 19Mkr (=9,5Mkr)?

    Jag har aldrig sett någon äta en virkad basker...

    SvaraRadera

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.