S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg. Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.

Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på ett Tryggt och starkt välfärdssamhälle- då skall du rösta på mig och mitt parti i valet 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=iDcoY_wZLbQ&app=desktop

Vi skall bygga bra bostäder till Hörbyborna. Flyttkedjorna måste igång. Vi kommer att arbeta för minst 250 bostadslösningar under mandatperioden 2019-2022.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom. Vi vill ha bättre kollektivtrafik och införa en form av byabussar med delningsekonomi.

Utbildning för våra barn är en av de viktigaste uppdragen vi har. Vi ska ha likvärdiga och attraktiva skolor för alla elever i kommunen.








måndag 16 juli 2018

En bostad för alla




Boende med bra förutsättningar

Hörby kommun är både tätort och landsort vilket vi Socialdemokrater vill bevara som kommunens speciella styrka. Det ska vara tryggt och trivsamt att bo i Hörby kommun och det ska finnas boendeformer som passar alla människor och åldrar. Alla har rätt till en egen namnskylt på dörren. Att flytta hemifrån när man är vuxen är en rättighet som många förvägras idag. Det behövs fler hyresrätter och boendeformer i kommunen och vi Socialdemokrater  kommer att fortsätta att utveckla markområden för framtida möjligheter för byggande. ( kommunalpolitiskt handlingsprogram-2019-2022 ). 

Då vi tillträdde denna mandatperiod så fanns det inga planer på bostadsbyggande. Bordet var i stort sett helt tomt och arbetet med en aktuell översiktsplan startade direkt. Översiktsplanen är ett strategiskt dokument med text och kartor som visar kommunens långsiktiga planering av mark, vatten och den byggda miljön. Alla kommuner ska enligt plan- och bygglagen ha en aktuell översiktsplan som omfattar hela kommunens yta ). 

Därefter började vi arbetet med ett bostadsförsörjningsprogram. Det visade sig att vi hade och har ett årligt underskott sedan många år tillbaka med minst 56 bostadslösningar årligen.  Socialdemokraterna är tydliga med att det skall finnas bra och prisvärda lägenheter för de som så önskar.

Det skall finnas olika lösningar beroende på var man är i livet och efter vilka behov man har. Här var det klara skiljelinjer mellan S och SD  som inte ansåg att hyres lägenheter och sk servicelägenheter var att prioritera. Men tillsammans med övriga majoritetspartier så fick vi igenom Socialdemokraternas krav på hyres och servicelägenheter för äldre och funktionshindrade.

Det pågår nu ett arbete som vi har tagit fram under mandatperioden med en stor detaljplan för Stattena som kan ta upp till 250 bostäder, sociala verksamheter och skola/förskola.Den kommer att vara klar under hösten 2019. 

Detaljplanen för södra Stattena och iordningställandet av området har vi även utfört denna mandatperiod och tomter och mark är nu till försäljning för att bebyggas. Det som kallas Statoiltomten i folkmun är snart klart att bebyggas. Detaljplanen ska vara klar nu i höst, vi har ställt upp krav och riktlinjer i samråd med en företagare för att
bygga upp mot 70 bostadslösningar med minst 50 % hyreslägenheter. samt servicelägenheter. 

Vi socialdemokrater har varit mycket aktiva och drivit på arbetet tillsammans med forna majoriteten i kommunstyrelsen. Vi har varit tydliga att vi ska ha övervägande mindre lägenheter samt hyreslägenheter. Vi har varit tydliga ch även fått beslut på att vi ska ha fler lägenheter som är sk servicelägenheter både för äldre och funktionshindrade. 

För kommande mandatperiod så tter vi Socialdemokrater följande mål:
·      2019 ska vi arbeta för 50 nya bostäder

·      2020 ska vi arbeta för 100 nya bostäder och

·      2021 ska vi arbeta för ytterligare 100 nya bostäder



DU kan vara trygg med att jag kommer att fortsätta att arbeta för att se till så bostäder blir för alla på de områden som nu snart har färdigställda planer. Vill du liksom jag ha mer hyreslägenheter och mindre lägenheter så skall du rösta på mig och Socialdemokraterna i valet.  


Vi socialdemokrater är det parti som aktivt verkar för de som har det svårt att ta sig in på
bostadsmarknaden. Tex unga, äldre, funktionshindrade och eller personer utan ett kapital
på banken att köpa sitt boende för.

Nu ser vi över fler områden i kommunen att förtäta och snygga till.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.