S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg. Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.

Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på ett Tryggt och starkt välfärdssamhälle- då skall du rösta på mig och mitt parti i valet 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=iDcoY_wZLbQ&app=desktop

Vi skall bygga bra bostäder till Hörbyborna. Flyttkedjorna måste igång. Vi kommer att arbeta för minst 250 bostadslösningar under mandatperioden 2019-2022.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom. Vi vill ha bättre kollektivtrafik och införa en form av byabussar med delningsekonomi.

Utbildning för våra barn är en av de viktigaste uppdragen vi har. Vi ska ha likvärdiga och attraktiva skolor för alla elever i kommunen.
tisdag 2 maj 2017

1 Maj för S kvinnor Höör /HörbyJag hade förmånen att bli inbjuden för S- Kvinnor till Höörs 1Maj firande då jag är ordförande i socialdemokraternas kvinnoklubb Victoria Höör/Hörby.
Mitt tal
Vi är feminister som ställer klasskamp, kvinnokamp och antirasistisk kamp sida vid sida.

Jag vill börja med att hälsa till Anna-Lena som är på sjukhus och alla ni andra som inte kan delta i arbetarrörelsen firande, jag vet att ni är med oss, dock inte här på plats men i tanken.
Vad möter oss i löpet på morgonen. En misstänkt mordbrand i Imam-Ali moskén i –Jakobsberg. Vi måste stå starka och alla motverka all form av terror oavsett var den  kommer från. För ett par veckor sedan hände det förfärliga terrordådet i Stockholm. Tillsammans gör vi skillnad. Tillsammans måste vi höja våra röster. Låt inte dessa löp bli vardagsmat.
Våra kommuner är inget undantag. Sd krafterna tar fart och vi måste sätta ner foten ordentligt. Vi är mer och mer påpassade av illasinnade brunsolkiga idéer.

Men vem är vi i Victoria  ?

Vi har valt namnet Victoria för vår klubb , ett namn som förpliktigar.
Victoria Benedictsson, Hörbyförfattare skev under manlig pseudonym och var tidig med att skriva om vikten av kvinnans ekonomiska oberoende.
 Pengar är en bok om en stark kvinna som trots den tid hon levde i funderade ut en plan om hur hon ska ta sig ur sitt äktenskap.Hon hade ambitioner, var en skicklig målare och drömde i unga år om att bli konstnär, men föräldrarna var motsträviga och ville inte bekosta utbildningen. Därför gifte hon sig utan kärlek med en äldre man endast för att få ekonomisk trygghet. Hon dog 38 år gammal 1888.
 
Vad hade blivit av victoria om hon levt idag.
 Politik är att vilja förändra och det har vi socialdemokrater gjort- med socialpolitik, familjepolitik-arbetsrättspolitik vilket förändrat levnads villkoren för kvinnor och ökat på kvinnorätten.
Ska vi nöja oss. NEJ.
Vi ska utveckla och förstärka. Vi ska bevaka vår rätt. Vi ska bevaka och strida för allt vad vi kan för att motverka de högerrasistiska strömningar som finns i världen och mitt bland oss i våra små samhälle.
 Vi måste våga att stå emot. Säga emot och vara kaxiga.
För var vill sverigedemokraterna med våra rättigheter, dom värnar den gamla familjens synsätt. Den på Victorias tid. Lås oss slippa detta.
 Vi i S kvinnor arbetar för
-         Att Kvotera in männen vi ska ha fler kvinnor på ledande poster
Allt från högre chefspositioner på arbetsmarknaden inom både privat och offentlig sektor. Vi vill kvotera män till bolagsstyrelser. Det är viktigt att vi i de små kommunerna arbetar på tuffare med att kvotera in män. Männen behöver flytta på sig för att vi ska få varannan männens med en kvinna på ledande platser inför kommande val. -         Vi måste uppgradera kvinnofriden- vi kan vara överens om att  kvinnofriden är antastad Grundläggande är varje människas rätt till sin egen kropp. Mäns våld mot kvinnor, våldtäkt, prostitution är totalt oacceptabelt. Vi måste ena oss tillsammans och med krafttag utveckla strategier för att säkra och trygga kvinnorna. Vi måste ha strategier för att säkra och trygga männen. Familjefridssamordnare i våra kommuner har detta i sitt uppdrag. Utveckla uppdragen och sätt till mer resurser
Full sysselsättning – det är nyckeln till kvinnors ekonomiska självständighet och grunden för ett väl fungerande samhälle, och säkrar inkomst genom hela livet.
Varför har vi inte kommit längre med Jämställda löner. Kvinnors lön är i snitt 14 procent lägre än mäns. Kvinnor som grupp lönediskrimineras. Dessutom värderas många kvinnoyrken lägre än traditionella mansjobb.Samtidigt arbetar kvinnor i mycket högre utsträckning än män deltid. Var tredje kvinna jobbar deltid. Kvinnor har generellt sämre arbetsvillkor än män. Det handlar om visstidsanställningar, delade turer, dålig arbetsmiljö och ohälsa knuten till jobbet. Detta blir ett fördubblat bekymmer för kvinnor som vid separationer ofta har det största ansvaret för barnen. Under ett arbetsliv tjänar en man i genomsnitt 3,6 miljoner kronor mer i lön än en kvinna. Det är hisnade mycket pengar. 3,6 miljoner kronor motsvarar stor makt, många möjligheter och mycket frihet. Mycket pension. Något som kvinnor sällan har i samma utsträckning som män.
Bussföraren som jag träffade förra veckan en djupt bekymrad kvinna, knepiga schema och barn att lämna och hämta. Hur skulle hon hinna med föräldramötet och samtidigt köra sin dotter till fotbollsträningen
Sälj inte ut välfärden
sjuka, äldre och barn ska inte vara lönsamma,
Våra skattepengar ska användas på bästa sätt. Det ska inte ner i ficka på skatteplanerare och vinstdrivande välfärdsföretag. Moderatkvinnorna verkar dock inte tycka att det är ett problem. Nyligen gick de ut och kritiserade oss r för att vi står upp för  att avskaffa orimliga vinster i välfärden. De påstår att det är att ”dra undan mattan för små och medelstora företag inom sektorn”. Vi anser att välfärdsföretag fungerar bra utan att vara vinstdrivande. Därför ser vi positivt på privat företagande som inte är vinstdrivande.


Tack för att ni bjudit in mig
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.