S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg. Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.

Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på ett Tryggt och starkt välfärdssamhälle- då skall du rösta på mig och mitt parti i valet 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=iDcoY_wZLbQ&app=desktop

Vi skall bygga bra bostäder till Hörbyborna. Flyttkedjorna måste igång. Vi kommer att arbeta för minst 250 bostadslösningar under mandatperioden 2019-2022.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom. Vi vill ha bättre kollektivtrafik och införa en form av byabussar med delningsekonomi.

Utbildning för våra barn är en av de viktigaste uppdragen vi har. Vi ska ha likvärdiga och attraktiva skolor för alla elever i kommunen.








måndag 13 juli 2015

Internationellt demokratiarbete


Ur denna deponi kan och har flera företagare uppstått. Kvinnor som lärde sig att samla plastflaskor, skapade ett litet företag. sålde flaskorna och fick pengar till el och skolkläder . Allt bidrar till demokratiutvecklingen. Ju fler som tjänar ärliga pengar och ju fler som kan läsa ju fler kvinnor som utbildas, ju starkare och stabilare blir samhället.
Foto: S.Meijer

Socialdemokraterna har en lång tradition att arbeta med Internationellt Demokrati arbete. Detta har skett och sker via Internationella fackliga organisationer som ILO.

Jämställdhet är frågor som är mycket eftersatta i ett flertal länder och farliga område att verka i för politiskt aktiva kvinnor här arbetar S Kvinnor aktivt även internationellt feminism.

Unga Örnar är arbetarrörelsens barn och ungdomsförbund läs mer  om Unga örnars internationella arbete.

Jag citerar  SSU Socialdemokraternas ungdomsförbund.

 
Kampen för det lika människovärdet stannar inte vid Sveriges gränser. Socialdemokratin är en global rörelse. Detta kommer av insikten om att världen hänger ihop och att vår kamp för mänskliga rättigheter inte kan stanna där nationalstaten tar slut. Så länge inte alla folk är fria, kan inte heller vi vara verkligt fria. Så länge det finns hot i form av förtryck, krig och förföljelse är vi alla hotade.
Alla folks frihet är grunden för hela världens fred. Socialdemokratin stödjer därför demokratirörelser världen över, och motsätter sig alla former av diktatur. Vi ser i dag att odemokratiska strukturer, så som multinationella storbolag, verkar på en global nivå okänsliga för enskilda länders försök till reglering. Därför måste också demokratin lyftas från den nationella nivån. Företags rörlighet kan vara positiv, men de kan inte stå över demokratiskt fattade beslut om exempelvis arbetsmiljö- och miljöregler.
SSU vill se ett ökat samarbete över nationsgränserna. Grunden är ett starkt FN, men även EU och andra regionala mellan- och överstatliga organisationer kan spela en viktig roll.
 
Margot Wallström Socialdemokratisk Utrikesminister är mycket tydlig med att  vi får aldrig glömma. Det sa vi efter andra världskriget också . Stefan Löven har i sitt uttalande varit tydlig :Det är genom att försvara våra grundläggande värderingar som vi skapar fredliga, öppna och inkluderande samhällen. Genom att värna det europeiska och internationella samarbete som formades ur förödelsens aska möter vi de hot mot freden som vi ser idag.



Av denna anledning så är det uppenbart för dig som läser texten att jag som socialdemokrat, att vi socialdemokrater arbetar för ett demokratiskt samhälle.

Detta samhälle måste värnas och bevaras. Vi skall arbeta internationellt med frågorna och det gör lilla Hörby kommun bla i sammarbetet med SIDA tillsammans Kosovo och Namibia. Hörby har fått mycket fin kritik för vårt arbete med våra samverkans uppdrag, så positivt så att SIDA vill spela in en film om den senaste debatten vi hade i kommunhuset .

Namibia stoppas inte utan vi har positiva signaler om vårt arbete, dock har SIDA nationellt sett halverat sina beviljade ansökningar. Tilläggas kan att Sd inte alls som det står i SKD varit mot senaste besluten ang samverkan. Populism igen av Sd Borg i Hörby. 

Vi i Hörby vill vara med i det internationella arbetet vilket ger fler kontakter som jag är övertygad ger spill over effekt till våra företagare. Detta i form av internationellt samarbete tex med återvinning av "skrot " där vi har företagare i Hörby som verkligen håller ribban högt.

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.