S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg. Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.

Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på ett Tryggt och starkt välfärdssamhälle- då skall du rösta på mig och mitt parti i valet 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=iDcoY_wZLbQ&app=desktop

Vi skall bygga bra bostäder till Hörbyborna. Flyttkedjorna måste igång. Vi kommer att arbeta för minst 250 bostadslösningar under mandatperioden 2019-2022.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom. Vi vill ha bättre kollektivtrafik och införa en form av byabussar med delningsekonomi.

Utbildning för våra barn är en av de viktigaste uppdragen vi har. Vi ska ha likvärdiga och attraktiva skolor för alla elever i kommunen.
torsdag 11 juni 2015

Nu har Sd vaknat till liv som det enfrågeparti de är.


 
Idag hade Sverigedemokraternas gruppledare Stefan Borg en insändare i skånska dagbladet. Vilken måste besvaras, eftersom den är ovanligt onyanserad.
Det är ytterst anmärkningsvärt att läsa Borgs synpunkter ang. det politiska arbete som Socialdemokraterna under många år lagt ner i Socialnämnden.
 
 
Men Socialdemokraterna kommer aldrig, aldrig att bli ett sammarbetsparti med Sverigedemokraterna oavsett vad Sd tror.

Jag har själv varit aktiv i nämnden de senaste 7 åren och noga följt femklöverns politik och försök till att hantera en blödande nämnd. Borg har varit med i 6 månader, men han vet ändå hur det skall skötas!!!  Han menar att våra S förslag varit kostnadsdrivande. Ack, så dålig kunskap han har, Sd behöver göra sin läxa och läsa på.
 
Kanske skall de komma med egna förslag istället för att sitta o hålla med den då styrande femklövern som de gjort de senaste mandatperioderna.  Nåja, enstaka tillfällen kom Sd representanterna på att man kan ha en åsikt med det var verkligen inte ofta.
 
 Läs på och kom med egna förslag istället för att sitta med på möten. Den som går in i protokollen kan lätt se alla S märkta förslag som fått gehör, även alla våra krav på konsekvensanalyser av de besparingar som Sd ställt sig bakom . Sd har inte utmärkt sig för att ta ansvar för konstruktiva analyser.

Borg gör sig till talesman att ha kunskap för att nu skall skutan vända. Det har femklövern och Sd pratat om i allt för många år, utan att detta skett.  Jag påstår att skutan snurrar runt i en snabb turbulens som vi i majoriteten nu gör alla försök att stoppa upp.
 Tvättklämmetaktik funkar inte.
 
 

Hur länge anser Sd att vi skall vänta på effekten av att vända skutan? Tydligen fyra år till. Jag värderar fd socialchefen högt och det arbete han lagt ner, men vi måste byta fokus till utveckling av vår vård och omsorg istället för nedmontering.  S anser att vi skall leverera aktuell och kvalitativ socialpolitik till våra kommunmedborgare. Det är Hörbyborna värda.

Jag och majoriteten tog beslutet gemensamt om den nu aktuella förändringen. Det är inget som jag i egenskap av kommunalråd gör ensam. Jag arbetat i dialog och samverka. Vi är överens om att vi måste ha ett omtag och aktivt arbeta efter vår plattform, med fokus på  effektivisering istället för besparingar . Där skiljer vi ut oss rejält och det skall bli intressant att få ta del av Sd´s förslag till hur skutan skall vändas.

 Sd är ett sällanfrågeparti just nu med mantra frågor om flyktingar, vind o behov av mörka miljöer. Borg skriver att Sn är misskött. Men var är era förslag- de har under alla år lyst med sin frånvaro. Skall vi få se några nu?? Jag väntar med intresse.

Vad gäller sammarbetsklimat så har jag arbetat aktivt för att inkludera alla partier i diskussioner vilket Borg väl vet. Borg var den första som fick beskedet av oppositionen 2.5 timmar efter beslut, därefter de andra i rangordning.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.