S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg.

Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.
Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på äldre och handikappfrågor- ALLA SKALL INKLUDERAS I VÅRT SAMHÄLLE.

Vi skall bygga bra bostäder till unga och de som vill bo på mindre yta. Flyttkedjorna måste igång. Många söker en bostad, vi har nu fd statoiltomten redo, Stattena området utvecklas och Hörbybostäder kommer snart igång med Tvärgatan. Vi har snart en Torgmiljö med Stationssamhälle 2.0 klart, beräknas färdigt 2018 vintern. Nya Lågehallarna likaså.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom , skolan måste utvecklas och upprustas. S arbetar för mindre antal barn i klasserna, kompetensutveckling för lärare. Alla elever ska ha samma förutsättningarför detta krävs det omstruktureringar.

Vi driver frågan om specialistsjuksköterskor och specialistundersköterskor- man måste få utveckla sin kompetens allt för det ökande sjukvårdsbehovet vi har i kommunerna. Nya hälso-och sjukvårdsavtalet är underskrivet och kommer att ge Hörbyborna en mer kvalificerad hemsjukvård.

Vi skall inte ha vinstdrivande företag i välfärden.

Vi arbetar för att få bort de vinstdrivande välfärdsföretag.


onsdag 13 maj 2015

Eu-Migranter och medmänskliga samtalDenna vecka har jag haft flera konstruktiva möte med engagerade Hörbybor.

Igår samlade Svenska kyrkan intresserade föreningar till ett samtal ang. EU migranter i Sverige och i Hörby. Jag var på detta möte i egenskap av ordförande i ABF Hörby. Samtalet gick runt vad det finns för behov, hur kan vi hjälpa utan att stjälpa och utan att bidra till ett behov som inte finns.

Föreningar som Amnesty, EFS, Svenska Kyrkan , ABF, Vuxenskolan och ett antal privatpersoner kommer att fortsätta att träffas med syfte att ev. öppna ett dagcafé för migranter och andra personer som är i behov av en varm kopp kaffe, en dusch och ett gott samtal med medmänniskor.

Är du intresserad så tveka inte att höra av dig maila susanne.meijer@horby.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.