S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg.

Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.
Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på äldre och handikappfrågor- ALLA SKALL INKLUDERAS I VÅRT SAMHÄLLE.

Vi skall bygga bra bostäder till unga och de som vill bo på mindre yta. Flyttkedjorna måste igång. Många söker en bostad, vi har nu fd statoiltomten redo, Stattena området utvecklas och Hörbybostäder kommer snart igång med Tvärgatan. Vi har snart en Torgmiljö med Stationssamhälle 2.0 klart, beräknas färdigt 2018 vintern. Nya Lågehallarna likaså.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom , skolan måste utvecklas och upprustas. S arbetar för mindre antal barn i klasserna, kompetensutveckling för lärare. Alla elever ska ha samma förutsättningarför detta krävs det omstruktureringar.

Vi driver frågan om specialistsjuksköterskor och specialistundersköterskor- man måste få utveckla sin kompetens allt för det ökande sjukvårdsbehovet vi har i kommunerna. Nya hälso-och sjukvårdsavtalet är underskrivet och kommer att ge Hörbyborna en mer kvalificerad hemsjukvård.

Vi skall inte ha vinstdrivande företag i välfärden.

Vi arbetar för att få bort de vinstdrivande välfärdsföretag.


fredag 22 augusti 2014

Bråttom Bråttom utan noggranna analyser av besparingarna effekt !!!!


Var finns solidariteten om våra medmänniskor som har det sämre än du och jag.

Inte i femklövern, SPI och Sd tänket i Hörby Socialnämnd. Det är ett som står helt klart. 


Lite info från några beslut från Socialnämnden igår  21/8 - 14 
Efter socialnämndens möte igår så klubbades hela sparpaketet igenom utan konsekvens analyser eller riskbedömningar om vad det innebär för omsorgskvaliteten, för våra medborgare och anställda. 

Miljöpartiet som brukar stå för välfärdsfrågorna, tycker att det är tjänstemännens ansvar att genomföra tex besparingar i handikappades fritid, halvera personligt ombud utan analys vad det innebär för våra psykiskt funktionshindrade,eller kanske som M tyckte kan de inte köpa tält och bo i när våra medborgare inte har en bostad, det blir ju billigare för nämnden. Man bemödar sig inte ens att kommunicera innan beslut med de personerna som drabbas.

SPI, menar att det är kultur och fritidsförvaltningen som skall ansvara för Cafeet för unga handikappade, så hördes det inte när SPI stångade sig blodiga för Biljardbordets placering på  Källhaga. Nu är det ju så SPI, att det finns en rättighetslagstiftning för de med handikapp som heter LSS, där ingår även fritid och kultur och det är Socialtjänsten som ansvarar för det, glöm inte att det sparades bort 50 % fritidskonsulten för just denna grupp för drygt 1½ år sedan. Det skulle inte bli några kvalitetsförsämringar enl. förvaltningen. Vad jag läser i PWC rapporten så är hela handikappbudgeten underbudgeterad. 


Miljöpartiet, tycker att jag petar i verkställighet då jag undrar var hemtagnings/hemrehab. tänket tar vägen om vi omdisponerar undersköterskorna. Inte ens tjänstemännen kunde svara på det. Men varför då inte ställa upp på en konsekvensanalys. Skönt, för då kan ju Mp säga att det var tjänstemännen som tog besluten och politikerna hade inte kunskap om effekterna.

 Nåja, utan analys kan vi i Socialdemokraterna inte ställa oss bakom besparingar gällande att halvera personligt ombud, att stänga fritidscafeét för våra unga handikappade och förändringen i hemrehabiliteringen.


2 kommentarer:

  1. ”Det får inte finnas vi och de – det finns bara vi.”.

    När f*n sa Löfvén det... han citerade möjligtvis Palmes tal på partikongressen 1978 utifrån det som står överst i min kommentar...

    SvaraRadera
  2. ”Det får inte finnas vi och de – det finns bara vi.”.

    När f*n sa Löfvén det... han citerade möjligtvis Palmes tal på partikongressen 1978 utifrån det som står överst i min kommentar...

    SvaraRadera

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.