S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg. Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.

Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på ett Tryggt och starkt välfärdssamhälle- då skall du rösta på mig och mitt parti i valet 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=iDcoY_wZLbQ&app=desktop

Vi skall bygga bra bostäder till Hörbyborna. Flyttkedjorna måste igång. Vi kommer att arbeta för minst 250 bostadslösningar under mandatperioden 2019-2022.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom. Vi vill ha bättre kollektivtrafik och införa en form av byabussar med delningsekonomi.

Utbildning för våra barn är en av de viktigaste uppdragen vi har. Vi ska ha likvärdiga och attraktiva skolor för alla elever i kommunen.
fredag 21 februari 2014

Tillsammans för ett starkt, stabilt Hörby

 VI kan ändra samhället om något är fel på det.

Vi människor är grunden till förändring av vårt samhälle Hörby.

Jag menar att vi tillsammans skall bygga ett tryggt, demokratiskt Hörby. Ett samhälle där vi talar och diskuterar i god ton med varandra.

Av någon anledning har Moderaterna i Hörby helt missuppfattat detta, ledande politiker fortsätter att träta och misskreditera vår by och personal. Det har skrivits spaltmeter i Skånskan, nyhetsprogrammen har rapporterat och kolleger långt upp i landet kommenterar min by.

Det är skämmigt som barnen säger och då folk även vet att jag är mycket politiskt engagerad så får även jag klä skott för Moderaternas interna bråkigheter och nu även peterier i verkställigheten.

När jag var på badet för ett tag sedan hörde jag i bastun att en M-politiker skulle dirigerat ut vår personal i en annan politikers trädgård, då skrattade jag och sa; tokerier, inte är det så.

Så dum trodde jag inte att vederbörande politiker var men nu då vi får larmrapporten om det som snackats på Hörbys caféer är jag förtvivlad över misskötseln av vår kommunala verksamhet som femklövern ytterst ansvarar för.

Nu har iallafall Fullmäktiges ordförande tagit bladet från munnen  och uttalar sig i Skånskan i ordalagen 

" Att kommunens båda högsta politiker är osams, och inte kan samarbeta, är en katastrof för hela Hörby kommun, menar Göte Andersson". 

Intressant skulle ju vara att höra vad respektive ordföranden 

femklöverpartierna anser. 


Läser  vi vidare i andra artiklar kan vi se att – En del politiker gör väldigt frekventa besök på förvaltningen, och avbryter möten och samtal utan respekt. Politiker går även till tjänstemän och ger direktiv om arbetsuppgifter, skriver facken. Det är Saco och Vision som lagt en arbetsmiljöanmälan.  

Det skrivs att Skerup (M)  säger att det är  ett beställningsverk  av kommunalrådet Lars Ahlkvist (M) till kommunal  – Det var det dummaste jag hört. Den dagen lär inte komma när Kommunal går i Moderaternas ledband, säger Ingrid Olsson, i Kommunal i Hörby.

Men jag blir inte förvånad att en Moderat utan kunskap säger så, för det var ungefär detsamma jag fick mig till livs när Per Elis fd Moderat, nu betalande Centerpartist men obunden egentligen och vilde i politiken numera. Han sa till mig att jag kuckelurade med facket kommunal i samband med att socialnämnden tog tokbeslutet att neka sina anställda semestrar. Vilket ledde till en tvisteförhandling och gav det härliga resultat att 10 nya tjänster nu inrättas istället för att kalla in personal på timanställningar. Hade femklövern i Socialnämnden varit det minsta intresserade hade det pratat med socialdemokraterna om detta innan, då hade de fått klart besked för vi vet hur förhandlingar skall ske. 
Klart är att socialdemokraterna anser att femklövern helt 

försuttit sitt uppdrag att sköta Hörbys utveckling. 


Vi är ett tydligt alternativ alternativ och utmanar därför 

nuvarande konstellation inför valet 2014. 


Läs mer på Socialdemokraternas hemsida


1 kommentar:

  1. Ja, du kanske hade rätt... efter tre år av pickande hittades ett frö... S spelet med facket kostar nu inte så mycket för kommunen om jag förstod det rätt så ni vållade inte så mycket skada för nämnden denna gång.

    Men å andra sidan så är det kanske så att Ahlkvist inte är Moderat så uttalandet saknar vikt i praktiken. Men vem vet i dessa tider?

    Känner spontant att jag skall kommentar det på min egen blogg perelis.se

    SvaraRadera

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.