S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg. Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.

Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på ett Tryggt och starkt välfärdssamhälle- då skall du rösta på mig och mitt parti i valet 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=iDcoY_wZLbQ&app=desktop

Vi skall bygga bra bostäder till Hörbyborna. Flyttkedjorna måste igång. Vi kommer att arbeta för minst 250 bostadslösningar under mandatperioden 2019-2022.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom. Vi vill ha bättre kollektivtrafik och införa en form av byabussar med delningsekonomi.

Utbildning för våra barn är en av de viktigaste uppdragen vi har. Vi ska ha likvärdiga och attraktiva skolor för alla elever i kommunen.
söndag 21 april 2013

Hörbybor Mot Rasism 4 majSkall det verkligen behövas med dessa arrangemang mot främlingsfientlighet?Tyvärr behövs det

Många är våra nyanlända som vittnar om trakasserier och diskriminering.
Jag har många exempel som jag kan skriva om men jag väljer två idag.


1. Min vän som flytt från Syrien, väntar på sin tur på apoteket. Men av någon anledning missade hon sitt könummer. Det är sånt vi gör ibland när vi väntar och inte är fullt uppmärksamma. Min vän fick en lång haranga av en genuin Skåning som läste lusen av henne för att hon inte hade koll på sitt nummer. Visst kan jag oxå bli irriterad men detta var kränkande och alla skällsorden hade syftningen på hennes utseende, klädsel och schal. Jag blev djupt ledsen när vi talade om det. Jag skäms och blir så förbaskad.Jag frågar mig med vilken rätt en annan människa tar sig att skälla ut en person så här.

2. En annan vän kommer från Iran, högutbildad sjuksköterska. Stora bekymmer med att få ett arbete, blir utnyttjad, enligt min åsikt av mindre nogaräknade arbetsgivare som får bra ersättning av arbetsförmedlingen för att anställa honom. När han arbetar kör han för fullt och är helt självgående.

Så visst behöver vi alla i Sverige oavsett härkomst visa att vi inte accepterar dessa kränkande handlingar.

Läs gärna mina andra inlägg Migration  , plockepin

Denna dag den 4 maj invigs även Hörby tavlan och många är inbjudna till detta firande, som i och för sig har solidaritet, frihetskämpande i sitt tema. Men vi är många som kan visa författaren Nawal att här i Hörby visar vi vårt stöd för att stoppa all rasism.
Skånskan skriver :   Nawal El Saadawi kommer även att hålla ett anförande på temat demokrati och frihet. 
Så vi ses så många som möjlig på torget i Hörby den 4 Maj och visar vårt stöd och våra åsikter att vi stödjer det mångkulturella Sverige
6 kommentarer:

 1. Det blir nog inget krockande med invigningen av tavlan. Den är den 5 maj:
  http://www.horby.se/Sidor/V%C3%A4lkommen-att-se-konstverket-5-maj.aspx
  Finns alltså ingen ursäkt att inte delta den 4 maj ;)

  SvaraRadera
 2. Fast det är så att de som fått personlig inbjudan, fint som bara den , är där på lördagen, vilket jag fått. Kommunledningen, och styrelserna skulle jag tro o det är på lördagen, men för allmänheten på söndagen

  SvaraRadera
 3. När killarna som har pizzerian kastar glåpord efter min flickvän som tex "svennefitta" så känner hon nog igen sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur menar du, känner igen sig? Inbillar du dig att jag tycker sådana tillmäle är ok. All rasism är fel.

   Förtryckande av personer av annan etnicitet eller hudfärg är rätt och slätt rasism, vem eller vilka som än utövar den. Vilket är innebörden av det jag skriver också.

   Radera
  2. Jag konstaterar bara att när det talas om rasism så tas det aldrig upp detta som ex. Där jag bor är det tyvärr det vanligaste rasistiska exemplet. Men vilken s politiker skulle skriva att "stoppa vissa invandrarkillars rasistiska tillmälen mot svenska kvinnor". Inte en enda vad jag vet. Det är en dubbelmoral som är PK.

   Radera
 4. Det är ett bra inlägg du gör, jag har träffat en massa S politiker i mina dagar, har aldrig i våra diskussioner uppfattat att S politiker skulle fega ur och inte stå för rättvis behandling oavsett härkomst.

  SvaraRadera

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.