S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg.

Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.
Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på äldre och handikappfrågor- ALLA SKALL INKLUDERAS I VÅRT SAMHÄLLE.

Vi skall bygga bra bostäder till unga och de som vill bo på mindre yta. Flyttkedjorna måste igång. Många söker en bostad, vi har nu fd statoiltomten redo, Stattena området utvecklas och Hörbybostäder kommer snart igång med Tvärgatan. Vi har snart en Torgmiljö med Stationssamhälle 2.0 klart, beräknas färdigt 2018 vintern. Nya Lågehallarna likaså.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom , skolan måste utvecklas och upprustas. S arbetar för mindre antal barn i klasserna, kompetensutveckling för lärare. Alla elever ska ha samma förutsättningarför detta krävs det omstruktureringar.

Vi driver frågan om specialistsjuksköterskor och specialistundersköterskor- man måste få utveckla sin kompetens allt för det ökande sjukvårdsbehovet vi har i kommunerna. Nya hälso-och sjukvårdsavtalet är underskrivet och kommer att ge Hörbyborna en mer kvalificerad hemsjukvård.

Vi skall inte ha vinstdrivande företag i välfärden.

Vi arbetar för att få bort de vinstdrivande välfärdsföretag.


måndag 9 juli 2012

Skapa motsättningar och hitte på lösningar

Att han har mage att skylla ifrån sig  vi måste vara rörande överens om att det är ytterst besynnerligt då Herr Esbjörnsson först menar att det inte var så allvarligt menat . Ordförande för SD i Hörby säger att det är en storm i ett vattenglas, sedan får vi höra att Expo troligen hackat hans konto. Men varför då be om ursäkt ?????

Men är det inte så att högerpopulister i sin politiska agitation vädjar till människans lägsta instinkter, fördomar och rädslor. Tänk så rädda dom är för Mona Sahlin i burka eller för Romer i vårt samhälle.

Jag funderar rent utav att erbjuda en ABF kurs, tror inte detta skulle bita eftersom Sverigedemokrater verkar vara misstänksamma mot allt och alla. Eller hur var det när Sd i Hörby ansåg att våra utbytes ungdomar till Afrika skulle ha kondomer och sexualundervisning innan de gav sig iväg. För det vet vi ju hur de är där nere. så var uttalandet i fullmäktige i Hörby.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.