S för ett bättre Hörby

Susanne Meijers blogg. Välkommen till min blogg. Jag har fått förtroendet av Hörbyborna att arbeta som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande under denna mandatperiod.

Vill du som jag, ha förändring för ett bättre Hörby, med fokus på ett Tryggt och starkt välfärdssamhälle- då skall du rösta på mig och mitt parti i valet 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=iDcoY_wZLbQ&app=desktop

Vi skall bygga bra bostäder till Hörbyborna. Flyttkedjorna måste igång. Vi kommer att arbeta för minst 250 bostadslösningar under mandatperioden 2019-2022.

För en aktiv landsbygd med en levande miljö, det skall vara lätt att ta sig från byarna in till Hörby och tvärtom. Vi vill ha bättre kollektivtrafik och införa en form av byabussar med delningsekonomi.

Utbildning för våra barn är en av de viktigaste uppdragen vi har. Vi ska ha likvärdiga och attraktiva skolor för alla elever i kommunen.
måndag 9 januari 2017

Trygghet i Hörby - Tillsammans fixar vi det.
 


Idag får jag återigen läsa om medborgare i pressen som drabbats av våld.


Jag säger som tidigare att detta är inte ok. Vi måste alla stå upp mot allt våld och vi måsta själva vara goda förebilder. Glädjande nog har polisen anhållit 4 personer där Samtliga fyra som anhållits är misstänkta för grov misshandel. Polisen arbetar med lagföringen och kommunen med förebyggande och sociala insatser.


Jag har idag fått samtal från Hörbybor som fått ägg kastade på sina husfasader. Detta är inte ok,  dock har dessa stolletag har alltid hänt i alla tider. Men oavsett så är det oförlåtligt. Ha koll på dina ungdomar på kvällarna. Allt skall polisanmälas och jag och vi alla skall ta avstånd för detta.


Ni ungdomar som buskör och sladdar på vårt industriområde---ni hörs i hela byn. Jag uppmanar er återigen ta det lugnt och se till att hålla er inom lagens område. Börja i motorsportklubben istället. Troligen är detta inte så spännande. Precis som det inte var spännande när vi äldre var i tjugoårsåldern.

Oavsett vad så behöver vi alla vara de kloka vuxna som de unga behöver. Vi måste vara starka och ena oss. Sluta att sprida okunskap på digitala flöden. Ta ditt aktiva ansvar för ett bra Hörby. Du kanske vill engagera dig i nattvandrarna (hittar du på facebook) eller ta del i socialförvaltningens arbete med civilsamverkan. Hör då av dig till kommunen.

Vill du också vara med och jobba för ett tryggt Hörby? Anmäl dig via e-post till kommunen@horby.se. Skriv ”Trygga Hörby” som rubrik och bifoga ditt namn samt kontaktuppgifter


Några frågar ? Men vad gör ni i kommunen egentligen. Jo, vi arbetar via politiken som vi skall med uppdrag och avsätter pengar till våra tjänstemän. Men det tar tid. Och vi måste hålla samman och vara stabila vuxna och inte ge efter för oro och rädsla.


Samverkan kommun och polis


Trygghetsmötet


Vårt centrum skall vara tryggt för alla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Delge gärna dina synpunkter, jag förbehåller mig rätten att ta bort kränkande inlägg. Mitt syfte med min blogg är att öppna upp för diskussioner och en öppen kontakt med mina läsare. Endast du som kan stå för vem du är är välkommen.